06 juni 2018

Hur vi har lurats av falska löften


En färsk rapport säger att Medicares gigantiska löften för sjukvård kommer inte att kunna täcka beräknade medicinska kostnader med början 2026,  tre år tidigare än tidigare förväntat.
Social Security blir konkursmässig  år 2034 - ingen förändring där.

Den årliga kontrollen av dessa två gigantiska åtaganden, som miljontals amerikaner är beroende av, är en påminnelse om de stora problem som Washington måste ta sig an.
President Donald Trump säger att han inte kommer att skära ner Social Security eller Medicare, men har inte presenterat en räddningsplan på lång sikt.

De flesta människor förväntar sig att de kommer att tas om hand under senare delen av livet tack vare statliga program som Social Security and Medicare, privata eller offentliga pensioner eller genom egna ansträngningar för att bygga upp sitt nettovärde.
I verkligheten har det aldrig varit möjligt för regeringar och företag att uppfylla de löften de gett oss och de tillgångar vi tror ska rädda oss kanske inte är värda vad vi hoppas på, när det är dags att inkassera.

 Vi börjar våra liv som beroende barn; växer till att vara oberoende vuxna och blir beroende igen när vi blir gamla. Vi vet att så är det och att det är viktigt att planera för det medan vi kan,  men tyvärr är otroligt många oförberedda.

Eftersom vi lever i ett  kredit-drivet samhälle, tänker vi bara på våra omedelbara behov och önskemål. Det finns ingen anledning att spara för de saker vi vill köpa: Vi lånar pengarna och lovar att betala senare. Den här tankegången betyder att vi inte bryr oss om att spara, och förmodligen kommer att ha en stor skuld när vi blir gamla.  Vi har några tillgångar - som tex. ett hus -  men skuldbördan drar ner vårt nettovärde.

När BabyBoomer generationen åldras kommer de att sälja sina tillgångar och priserna kommer att krascha på grund av liten efterfrågan och stor tillgång. 

Regeringen har lovat att ta hand om oss i vår ålderdom,  tack vare program som Social Security och Medicare och många stora företag, tillsammans med regeringen, har lovat att ta hand om sina anställda genom pensioner. Dessa löften är falska,  eftersom de inte kan uppfyllas - men det har gjort att vi inte ansträngt oss tillräckligt själva att göra förberedelser för framtiden.

Så…. även om vi vet att vi alla måste förbereda oss inför ålderdomen, har vi blivit itutade att inte oroa oss och lurade att tro att vi inte behöver göra det. Det är garanterat att detta kommer att sluta illa för de flesta människor i landet.

Enligt amerikanska folkräkningsbyråns uppgifter är det typiska amerikanska nettovärdet vid 65 års ålder 194.226 dollar. Tar man bort värdet av ett hem, som det uppskattas i dagens läge,  sjunker summan till bara 43,921 dollar.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.