07 juni 2018

Mutti Merkel ska sätta Donald på plats


Tysklands kansler Angela Merkel har redan lovat att hon kommer att utmana Donald Trump på nästan alla punkter under G-7 mötet som startar på fredag.  Alltfrån handel till klimat, och varnar för att det finns väldigt litet utrymme för kompromisser, vilket innebär att ledare kanske inte kan komma överens om ett slutligt uttalande - en aldrig tidigare skådad händelse vid ett toppmöte med världens 7 mest avancerade nationer.

Merkel poängterar  att Trumps doktrin  ”America First"  visar att "vi har ett allvarligt problem med multilaterala avtal".  Hon tillade att misslyckande att nå en gemensam grund kan leda till det mycket ovanliga steget att värdlandet Kanada utfärdar ett slutligt uttalande som inte godkänts av alla deltagare, (enligt Bloomberg.)

Hon planerar att prata med Trump speciellt om handel. “Det kommer att bli några kontroversiella diskussioner.  Tyskland kommer att se till att det som överenskommits om handel och klimat vid det senaste G7-toppmötet och vid ett G-20-möte,  kommer att bibehållas i ett gemensamma uttalanden från tvådagarsmötet i Quebec.”

Om Merkel hoppades att det skulle skrämma Trump att varna honom om den kommande kraftmätningen mellan USA och resten av världen, gjorde hon ett misstag.  Rapporter säger att president Trump planerar att “anta en konfronterande ton” gentemot de övriga 6 nationerna, som kollektivt pressar honom om tariffer.

Anta en konfronterande ton" kommer inte som en överraskning- det är vad som Trump gör, period. Men nu när formen för mötet ä fastställd kanske det är värt att titta på, om inte annat för att se hur världens 6 mest avancerade nationer + Amerika  dokumenterar det första misslyckandet av globaliseringen.


2 Kommentarer:

Argus sa...

Good Luck with That. Här har vi sex politruker, sex politiska broilers, sex karriärpolitiker och en framgångsrik affärsman som är van förhandlare. Trump kör på enligt gammal god förhandlingssed, först ett riktigt uselt bud följt av ett inte fullt så uselt bud.

För dessa globalister måste Trump utgöra en anafylaktisk chock, de har svårt att föreställa sig en folkvald som älskar sitt land och är beredd att agera därefter. Istället för "Wir schaffen das" Merkel borde ha sagt "Deutschland über Alles".

Anonym sa...

Mutti Merkel ska nog tona ner det lite, för att inte rent ut säga hålla kä-ft! Hon som har öppnat dörrarna till Tyskland och Europa till 'djävulens' anhängare som kommer att få blodet flyta på våra gator alltså mycket mer än vad som nu redan sker...

President Trump kommer att sopa banan, med rätta, med dessa fanskap till globalister och landsförrädare för det är vad de är! Varken mer eller mindre... Ibland måste man tala klarspråk!Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.