21 juli 2018

“Brett Kavanaugh kommer att återinföra slaveri,” säger Hillary


I ett tal till den “amerikanska federationen av lärare” varnade den misslyckade och kriminella presidentkandidaten Hillary Clinton för allvarliga konsekvenser om Brett Kavanaugh, Trumps val till Supreme Court, godkänt av Congress. 
"Låt mig säga ett ord om nominering av domare Kavanaugh till Supreme Court", sade Clinton i sitt tal. "Denna nominering är ett hot mot arbetstagares rättigheter och kan få förödande konsekvenser för  medborgerliga rättigheter, HBT-rättigheter, kvinnors rättigheter - inklusive de som ska fatta egna hälsobeslut."(läs abort)
"Det är ett uppenbart försök av denna administration att ändra domstolens balans och vända decennier av framsteg,"
Jag var orolig att de [republicans] skulle vända klockan tillbaka till 1950-talet. Nu oroar jag mig för att de vill vrida den tillbaka till 1850-talet, “ fortsatte Clinton.
Vad händer på 1850-talet?
Tja, kvinnor kunde inte rösta och svarta människor var slavar. Vi hade inte inkomstskatt, Abraham Lincoln hade ännu inte startat ett krig där 650 000 människor skulle dö, det fanns inga sociala media eller CNN och det fanns ingen Hillary Clinton och det var ju inte så illa.

Hillary, som tidigare var advokat, vet säkert att Kavanaugh inte kan vända landet tillbaka till 1850-talet, för han kan inte ogiltigförklara 13: e och 14: e Amendments- även om de var stadfästa under tvivelaktiga omständigheter.

Dessutom skulle de sociala rättvise-krigarna på Twitter aldrig låta oss ens föreslå en plan för att återgå till slaveri, mycket mindre skapa en plan för det,  även om vi ville. Ingen kommer att göra det, fast vi skulle förmodligen ha det bättre om de flesta kvinnor inte röstade.
(Kvinnor röstar Democrat oftare än män!)

Allt Kavanaugh kan åstadkomma är att återställa Supreme Court till en tid då dess uppgift var att begränsa regeringen till de befogenheter som Constitution gav dem och också stoppa Vänstern från att använda domstolarna för att skapa lagar som Congress eller Staterna inte kunde genomföra, därför att de stred mot väljarnas vilja.
Hillary - och alla till vänster - förstår att den sedvanan kan upphöra om Kavanaugh bekräftas.
Det är vad de är mest rädd för.

3 Kommentarer:

Argus sa...

Som det ser ut i USA med motsättningar finns det inte på kartan att delstaterna skulle kunna komma överens om någonting. Jag ser inga förutsättningar till tillägg till konstitutionen. Det intressanta är att de rika "fina" människorna röstar vänster medan de mer utsatta är republikaner.

Berit sa...

Du har rätt Argus.
Det var en tid då Democrats var partiet för arbetande amerikaner. De verkade förstå och kämpa för arbetarklassens intressen och människor som lever i fattigdom. Republikaner kämpade däremot i årtionden med uppfattningen att de var "för de rika".
Nu har det vänt fullständigt och Dems är partiet för “eliten”, som skaffar sig makt genom att donera och stödja D.- politiker.

Anonym sa...

BEVINGAT ORD AV AXEL OXENSTIERNA

Axel Oxenstierna var en duglig och kraftfull regent i Sverige under 1600-talet. Vid ett tillfälle skulle han skicka sin då blott 20-årige son Johan ner till Tyskland för att å Sveriges vägnar förhandla med stormännen i Europa om fredsvillkor i Westfaliska freden 1648.

Sonen kände sig osäker inför denna uppgift fick då följande ord av uppmuntran av sin fader:

"Ack om du visste min son med vilken ringa vishet världen styres".

"An nescis, mi fili quantilla prudentia mundus regatur".

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.