30 juli 2018

Kalifornien skapar mer jobb för robotar


 Kalifornien är pionjär för kollektivistiska påhitt så det borde inte komma som en överraskning att de också får ta de oundvikliga konsekvenserna av sina påhitt.  Kravet på minimilön är ett utmärkt exempel.

I Utopia får alla en generös lön, oavsett om det är ekonomisk hållbart eller inte.  När drömmen möter verkligheten, förlorar de som fortfarande är längst ner på stegen sina jobb till robotar som Flippy, som nu har utökat sin repertoar:
Flippy, hamburger-roboten, friterar nu kyckling och tater tots på Dodger Stadium.

Roboten debuterade tidigare i år i en hamburgerrestaurang i Pasadena, Kalifornien och blev fullständigt överväldigad med jobb. Den har sedan förbättrats och jobbar nu på heltid och steker "tusentals" hamburgare dagligen, från kl. 11 till 19.
Den kan automatiskt avläsa temperaturen i frityrgryten, övervaka matlagningsprocessen och visar även tillagningstiden på en skärm.  Den avger en signal när varje korg med kyckling och tater tots är klar att manuellt  serveras.

Kräv 15 dollar i minimilön och Flippy får mer jobb!

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Människans degeneration är självförstärkande och går rasande fort.

Johan R sa...

Jag tror inte att det är någon bra ide att försöka konkurrera mot robotar genom att sänka sin lön. Robotarna kommer i alla fall att vinna !!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.