20 juli 2018

Nästan 40 miljoner amerikaner får fortfarande matkuponger


Om USA: s ekonomi är så ”bra", varför får nästan 40 miljoner amerikaner fortfarande matkuponger?
Det antalet är nästan exakt vad det var i slutet av den senaste lågkonjunkturen, fast man säger att vi gjort så många framsteg sedan dess.

 Naturligtvis har alla “framsteg” som gjorts drabbat väldigt olika.  Klyftan mellan de rika och de fattiga i detta land är den största sedan 1920-talet.
I flera år har Federal Reserve pumpat in pengar på finansmarknaden och det var en enorm välsignelse för 1-procentarna på toppen.  Men under tiden har tiotals miljoner  vanliga familjer fortsatt att kämpa och medelklassen har fortsatt att minska.
66 procent av alla jobb i USA betalar mindre än 20 dollar i timmen och nästan 40 miljoner amerikaner är beroende av att den federala regeringen ger dem matbidrag varje månad.

Följande kommer från Bloomberg:

"Deltagandet i Supplementary Nutrition Assistance Program, (SNAP) mer känt som matkuponger, föll till 39,6 miljoner i april, enligt senaste regeringsdata.  Det är under rekordet på 47,8 miljoner 2012, men om man ser det som en  del av befolkningen är det tillbaka till var det var när ekonomin befann sig i den längsta och djupaste nedgången sedan den Stora Depressionen."

Det är svårt att argumentera för att vi är en "välmående nation" när så många behöver hjälp med det elementära.
Visst, en del amerikaner har blomstat individuellt de senaste åren, men många har det svårt.
För att en familj på fyra ska kvalificera sig för matkuponger måste de tjäna mindre än 2 265 dollar i månaden ...
(20,098.67 sek.)

Det är 130% av vad som räknas som gränsen för fattig.
Hushåll som fick SNAP 2016 hade en genomsnittlig bruttoinkomst per månad på  $ 814 och 20 procent hade ingen inkomst alls.

Jag har ingen aning om vad man tjänar i Sverige numera, så kan en svensk familj på 4 klara sig på 20,000 per månad?


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.