22 juli 2018

Obama kritiserar välstånd….

….och sedan åker han hem till sitt $8 miljoner hus.


I ett tal i Sydafrika kritiserade fd.president Barack Obama ojämlikhet i form av rikedom och sade att de som har mer pengar borde dela sina vinster med de mindre lyckligt lottade.

"Just nu är jag faktiskt förvånad över hur mycket pengar jag har”, sade Obama om de mer än 20 miljoner dollar han tjänade mellan 2005 och 2016.

Obama förebrådde rika individer och sade:  "Det är en gräns för hur mycket du kan äta - hur stort hus du kan ha  - hur många resor du kan göra .  Jag menar att det är nog "

"Vi kommer att behöva oroa oss för ekonomin om vi vill få demokratin på rätt spår," fortsatte Obama. "Vi måste överväga nya sätt att hantera dessa problem - som en universell inkomst, översyn av vår arbetsvecka , hur vi omskolar våra unga människor, hur vi gör alla till en entreprenör på något sätt." …..
(gör som jag säger, inte som jag gör)

Efter att han uppmanat rika människor att skaffa sig mindre hus, reste Obama tillbaka till Amerika och till sin 8,1 miljoner dollar herrgård med nio och en halv badrum,  i en av de rikaste stadsdelarna i världen.
Detta är Obama-familjen andra hus där de också just nu är i färd med att installera en pool.

Benny Johnson, twitter

6 Kommentarer:

Polly Ester sa...

Tjänade 20 mille, köper hus för 8,1 mille. Ingen skatt? Inga utgifter som mat och husrum under dom åren? Nejvisstja.....

Anonym sa...

Intessant...
Men jag får det inte ihop det riktigt. Vad hade han för extaknäck tro?
En Presidentlön i USA ligger på runt 400 000USD per år det bör bli cirka
3 200 000USD om han sparat allt... Plenty kick-backs... Just saying...
Mvh Balder


Argus sa...

The Donald skänkte väl sitt arvode till VA sedan han kommit på att han inte kan avstå det?

Berit sa...

Forbes redogör för hur de skrapade ihop sin förmögenhet.

https://www.forbes.com/sites/danalexander/2017/01/20/how-barack-obama-has-made-20-million-since-arriving-in-washington/#13a61e65bf05

Anonym sa...

Vi hade en statsminister i Sverige som smet ifrån problemen när invasionen av främlingar blev för svår. Han lär ha tillskansat sig en årslön om 23.000.000:SEK
Empati för denna medborgare? Knappast!!!
SU

Anonym sa...

Med tanken på att Sydafrika redan har lagstiftat om lagligt övertagande av mark från den vita befolkningen lär detta uttalande ge dem än mer incitament att döda vita farmare.
Ett bestialiskt folkmord sker men ingen reagerar, i grupper våldtar och dödar dem hela familjer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.