03 juli 2018

Politiskt krig i Washington


Thomas Jefferson skrev redan 1820 att det inte var en mäktig Congress som vi skulle var mest rädd för.  Skatter och val skulle hålla dem under kontroll.  Nej, den farligaste statliga institutionen vad gäller vår frihet var det federala rättsväsendet.

Reaktionen vad gäller Supreme Court Anthony Kennedys pensionering, både från den politiska Vänstern och Högern visar att Jefferson hade rätt och vad han fruktade är här.

Propagandamedia och Hollywood-knäppisar gick omedelbart i taket över enbart tanken på vem Trump skulle kunna utse.
New York Daily News hälsade läsarna med rubriken "Vi är F * #%" d. "
MSNBC: s Chris Matthews sade” Om Dems.  misslyckas med att stoppa honom (Trump)  kommer jag att förutse ett fullskaligt uppror mot ledarna. "

Skådespelerska, och icke-roliga "komiker" och värd för "The View”,  Whoopi Goldberg hojtade: ”Kom ut ur min vagina,” ....som om någon ville vara där.
CBS Late Show värd Stephen Colbert sa, "Vi är helt överkörda”

Den politiska Högern är lika entusiastisk som Vänstern är upprörd.
“Domare Kennedys pensionering gör frågan om senat-kontroll en av de viktigaste frågorna i dag.  Det viktigaste vi kan ägna oss åt”, sade president Trump.

När tillsättning av en domare orsakar så djupgående reaktioner måste vi inse att Högsta domstolen har alldeles för mycket makt. Landets grundare hade aldrig tänkt att Supreme Court  skulle bli en dominerande gren eller att  konstitutionella frågor skulle avgöras av fem svartklädda oligarker.

Eliterna har långsamt men säkert berövat amerikanerna deras rättigheter -  en efter en och bit för bit.
Det har tagit 242 år att ta oss till var vi är idag. Det kommer att ta 240 år eller mer att återfå samma frihet som amerikaner hade när nationen grundades.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Tillät inte John SCOTUS Roberts Obama att plundra medborgarna på pengar för att staten skulle bestämma över den enskilde amerikanens LIV och EGENDOM?
O B A M A C A R E ?

Argus sa...

Och här i Sverige vill någon ha ett självständigt rättsväsende utom politisk kontroll.

Det finns en sak som stör mig med många amerikanska icke-socialister och som förenar dem med islamisterna och det är besattheten av kvinnors sköten. Som om en abort i sig inte är traumatiserande så ska andra lägga sig i. Samma personer som anser att sexxualundervisning gör ungdomarna promiskuösa. Det är så idiotisk så man smäller av. Ta två friska ungdomar av respektive kön och du ska se att utan någon som helst utbildning så får de till det. Däremot så kan kanske sexualundervisning rädda dem från oönskade graviditeter.

Jag skulle också vilja se lägre aborttal. Men istället för att förbjuda så anser jag att man ska ta reda på orsakerna och komma tillrätta med dem. Den dystra sanningen är att de som inte borde göra abort gör det och de som borde göra det inte gör det.

Anonym sa...

Argus tar upp en mycket viktig fråga: Varför vill kvinnor göra abort ?

Är det inte viktigare att ändra villkoren, så att de VILL och KAN föda barnen istället för att lita till invandring från dysfunktionella kulturer ?

Mycket grovt räknat (Jag tar de runda siffrorna ur huvet utan snabbcheck) omfattar en årskull 100.000 personer, således c:a 50.000 kvinnor. Årligen görs nästan 40.000 aborter ! ! Absurt !

Och lika många medborgare emigrerar. Jag har inte kollat hur många som är pensionärer, klimatflyktingar som inte kommer tillbaka, hur många som faktiskt kommer tillbaka eller hur många som etablerat sig i andra länder. Bland de sistnämnda finns något tiotusental av våra allra mest kvalificerade medborgare, tekniker, forskare och företagare. Jag känner några av dem.

Feminismen har blivit kvinnornas värsta fiende. Istället för att utgå från att varje kvinna är viktigare för nationen än en man, har de uppammat en sorts avundsjuk statusjakt på männens planhalva.

Från finska vinterkriget minns jag en intervju med en officer som av en svensk journalist (det fanns nog feminister redan på den tiden) fick frågan varför kvinnorna var förvisade till Lottakåren: Vi skall inte utsätta dem för risken att dödas. Det är för att försvara kvinnorna vi strider. Om en man stupar, förlorar nationen EN medborgare. Skulle en kvinna stupa, förlorar nationen henne och hennes tre barn och hennes nio barnbarn.

Hur går det för de emanciperade kvinnorna ? Hinner några idrotts-stjärnor skaffa barn överhuvudtaget ? Hinner någon sätta de tre barn till världen som krävs för att befolkningen inte ska minska ? Hur går det för börsföretagens styrelsekvinnor ? Finns några som har tre barn ? Påverkar stressen deras fertilitet, så att de bara inte KAN få barn, även om de tar sig tid till det ?

Anna Kindberg Batra fick gå igenom en jobbig "provrörsbefruktning" för att bli gravid. En gång. Jag känner till affärskvinnor med samma problem.

Bland bekanta i karriären ser jag hur både man och hustru jäktar för att hinna lämna och hämta barnen på dagis eller skola, köra dem till fotbollsträning och tennis, m.m.


Det gamla patriarkala samhället var nog inte det mest rätta sättet att organisera tillvaron. Men det var tydligen mera rätt än dagens stressmaskin.
Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.