21 juli 2018

Regeringen vet naturligtvis bäst.


Sockerpolisen slår till.

I Baltimore är det nu förbjudet för restauranger att inkludera läsk och andra söta drycker i barnmenyer.
Det är nu den största amerikanska staden och den första på östkusten som vidtar denna åtgärd, säger direktören för påtryckargruppen Sugar Free Kids Maryland.
Sju städer i Kalifornien och en i Colorado, har antagit liknande förordningar.

Mjölk, 100 procent fruktjuicer, vatten, smaksatt eller kolsyrat utan sötningsmedel är de drycker som man får servera barn i Baltimore-restauranger.

Bestämmelsen syftar till att stoppa ungdomars överkonsumtion av söta drycker, som uppfattas som en nyckelfaktor för höga kroniska sjukdomar som diabetes.

"Att ta bort tomma kalorier från söta drycker är en kraftfull livsstils-ändring som vi kan göra för att hjälpa våra barn att förbli friska.  Denna lag hjälper familjer att göra det hälsosamma valet till det enkla valet,” säger Baltimore Health Commissioner.


Var går åldersgränsen för “barn”? Måste tonåringar visa leg. om de vill ha en Coca cola?

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig i de flesta inlägg du skriver. Men här är det inte självklart. Socker ger inte bara fetma utan bidrar starkt till många sjukdomar, t.ex cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Det ingår ju inte ett paket cigg eller en vodka till barnmenyerna heller....

Det är ju inte förbjudet att köpa sockerdrycker till barnen, bara att det inte ingår. Kan väl vara ett bra sätt att hjälpa barn med föräldrar med lågt IQ eller de som inte förstår konsekvenserna.

Argus sa...

De kallar sig själva liberaler de amerikanska socialisterna. Som liberal, konservativ och nationalist tar jag illa upp. Jag är liberal då jag tror på demokrati och mänskliga rättigheter, men också mänskliga skyldigheter. Jag är konservativ då jag tror på stegvis utveckling och bevara de bra och goda sakerna. Jag är nationalist då jag tror att Sverige är svenskars och bara svenskars plats på jorden. Jag har ingenting emot om andra flyttar hit så länge det är goda människor och i mindre antal. Så länge man följer lagar och seder, jobbar och betalar skatt ser jag inga problem.

Berit sa...

Föräldrar har för länge sedan överlämnat eget ansvar och beslut till staten och jag ser det som mycket farligare än socker

Faran med socker bleknar i jämförelse.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.