09 juli 2018

Terrorgrupp i Somalia förbjuder plastkassar…

…så, de måste vara snälla innerst inne.

Somalias al-Shabaab har förbjudit plastkassar precis som Kaliforniens eco-tyranner, vilket borde bidra till att stärka banden mellan dem.
Jubalands regionale ledare Mohammed Abu Abdullah säger att plastpåsar är ett "allvarligt" hot mot både människor och boskap och de är skadliga för miljön.
För att få extra P.C.-poäng tillkännagav den al-Qaida-anslutna gruppen att man också förbjuder avverkning av sällsynta träd.

Överträdelser kommer förmodligen att bestraffas enligt vedertagna muslimska terrorist-metoder. 

För två-tre år sedan bestämde man i Kalifornien att kunder ska betala för plastkassar i affärerna.
Jag minns när plastpåsar introducerades 1982 som en bra sak, eftersom miljöaktivister hävdade att det skulle minska avverkningen av träd.

År 2008 hade Los Angeles Times en intressant artikel om plastpåsar:   The Incredible Plastic Bag.
Burke och Yaroslavsky talar om marint liv och importerad olja för att tillverka plastpåsar.

Dödas tusentals havsdäggdjur och sjöfåglar varje år av plastpåsar?
Nej. The Times exponerade detta som en myt baserad på ett skrivfel. Rapporten som grundar sig på myten hänvisar till kasserade nät, inte plastpåsar.
Görs plastkassar av importerad olja?
Nej - 85% av plastkassarna som används i USA görs på hemmamarknaden. U.S.-tillverkade kassar är gjorda av etan, vilket är en avfallsprodukt från nationellt producerad naturgas. Om etan inte används för att göra plast, skulle man behöva bränna det.  Plastpåsar är en underbar användning av en avfallsprodukt.
Plaståtervinningsbehållare har installerats i alla stora kaliforniska stormarknader och butiker sedan 2007. Nästan all plast i dessa behållare återvinns. Dessutom återanvänds plastpåsar för sophantering.
Återanvändning är den bästa formen av återvinning eftersom den förbrukar noll energi.

 

Kalifornien står inför en pensions-förpliktelse på $ 1 trillion som det inte finns täckning för och byråkrater och politiker fokuserar på plastkassar och nu också sugrör!

Man överväger en proposition som kommer att straffa servitörer på restauranger med upp till sex månader i fängelse och böter på upp till $ 1000 om de erbjuder kunderna ett sugrör - eftersom sugrören är skadliga för miljön.
Propositionen introducerades av en Dem-politiker och den förbjuder inte sugrör fullständigt,  den förbjuder bara servitörer att erbjuda sugrör till kunder som inte har bett om dem.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.