11 juli 2018

Tre Kalifornien


Motståndare till ett initiativ att dela Kalifornien i tre stater har bett statens högsta domstol att vidta åtgärden för att stoppa omröstningen.  De hävdar att det är en alltför drastiskt förändring för att tillåta frågan att gå igenom den normala initiativprocessen.

Northern California skulle omfatta Bay Area, Silicon Valley, Sacramento och län norr om den nuvarande statliga huvudstaden.
California skulle vara en landremsa längs kusten som sträcker sig från Los Angeles till Monterey.
Southern California  skulle inkludera Fresno och de omgivande jordbrukssamhällena, och nå hela vägen till San Diego och den mexikanska gränsen.

Venture capitalist Tim Draper finansierar initiativet "Cal 3" i sitt senaste försök att dela upp staten.
Han har spenderat mer än 1,7 miljoner dollar för att stödja det.
Nationens mest befolkade stat har blivit alltför svårt att regera på grund av dess storlek, förmögenhetsskillnader och geografisk skillnad säger Draper och initiativets anhängare.

Högsta domstolen i Kalifornien har stoppat initiativet tidigare efter att ha påstått att det förändrar regeringens struktur alltför mycket.

Jag hoppas att de stoppar det här förslaget igen. Det skulle ge Socialisterna ännu mer makt än de har nu. I stället för de nuvarande 2 senatorerna skulle de få 6.

Förslaget om staten Jefferson som jag skrivit om tidigare ses däremot som ett mycket bra alternativ bland alla de jag frågade när jag var i norra Kalifornien i förra veckan.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.