25 augusti 2018

Alla blir lika fattiga


Majoriteten av amerikaner under 18 år lever i hushåll som får socialbidrag.

År  2016 fanns det enligt de senaste uppgifterna från Census Bureau, cirka 73 586 000 personer under 18 år i USA och 38 365 000 av dem - eller 52,1 procent - tillhörde hushåll där en eller flera personer fick bidrag från ett statligt program.
För tjugo år sedan -  1998 var det endast 36,9 procent av amerikaner under 18 år som fick behovsprövade socialbidrag.

Vissa typer av “svågerpolitik” är uppenbara.  Flygplan som kostar miljarder dollar men som inte flyger.  Bidrag till bönder för att de odlar majs.  Räddningsaktioner för banker som går i konkurs.  Patent och regler som skyddar  PHARMA. Fackföreningar för statsanställda.

Men det finns annat som inte är lika uppenbart. Det nuvarande socialbidragssystemet tex.
 Det uppmuntrar och leder till beroende av staten och  stimulerar väljare att stödja politiker som sedan försöker expandera välfärdssystemet. Detta skapar i sin tur ännu mer beroende och mer byråkrati, vilket i sin tur hjälper socialistpolitikerna. Men det är mer än så.

Socialbidrag är lönsamt för storföretagare.  Företagen försöker få sina produkter godkända för att passa listan över sådant som kan köpas med hjälp av matkuponger.
Titta på Coca-Cola till exempel.  En betydande del av deras inkomst kommer från matkuponger och eftersom de söta kaloririka produkterna är lättillgängliga är det också vanligare att fattiga människor är överviktiga, vilket  leder till hälsoproblem som skattebetalarna betalar för.
Andra företag drar sedan nyttan av dessa hälsoproblem.  Det blir ett kretslopp som i stort drivs av det nuvarande ekonomiska systemet.

Och när över hälften av barnen i landet är inkörda på dessa program är det så mycket svårare att bryta sig ur denna cykel. Men det är just det som många politiker och företagsledare föredrar men inte erkänner.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.