16 augusti 2018

Det var på tiden


John Brennan var chef för CIA från mars 2013 till januari 2017.

Trump återkallar hans säkerhetstillstånd i går och Brennan kallar det ett angrepp på “yttrandefrihet"

Pressekreterare Sarah Sanders läste ett uttalande på uppdrag av presidenten:  “Brennan har en historia som ifrågasätter hans trovärdighet."
"Presidenten har ett konstitutionellt ansvar att skydda sekretessbelagda uppgifter och vem som har tillgång till dem, och han fullgör det ansvaret med den här åtgärden", sade Sanders.

Som svar,  tweeted Brennan några timmar senare: "Denna åtgärd är en del av en bredare insats av Mr Trump för att undertrycka yttrandefrihet och straffa kritiker. Det borde allvarligt oroa alla amerikaner, inklusive underrättelsetjänstemän, om vad det kostar att tala ut. Mina principer är värda långt mer än tillstånd. Jag kommer inte att böja mig "

Han borde ha blivit sparkad och åtalad för fyra år sedan, när det framgick att han spionerade på Senate Intelligence Committee och ljög för Congress. Men det hände inte tack vare Obama.
Att ta ifrån honom säkerhetstillståndet är det minsta man kan göra.
Man borde inte har rätt till säkerhetstillstånd när det visar sig att man är en knäppis.

5 Kommentarer:

Berit sa...

Det heter förmodligen inte "säkerhetstillstånd" på svenska så hjälp mig med ett bättre ord

Anonym sa...

Det måste väl läggas till Obamas förbrytarkonto, den kenyanska presidenten!

Ann-Marie sa...

Säkerhetsprövning enligt Wikipedia. Det borde vara rätt tycker man och jag kollar alltid där. Ibland funkar det och ibland inte.....

Ann-Marie sa...

Förresten så förstår jag inte vad yttrandefrihet har med hans säkerhetsprövning att göra. Det är väl ingen som kan stoppa honom från att yttra sig precis som resten av oss. Men man blir väl lite urvattnad i hjärnan om man är kommunist.....

Berit sa...

"urvattnad" är ett krav. Tack för hjälp med ord.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.