01 augusti 2018

Kommunismen kommer tillbaka


Reaktioner från Vänstern var väntade till följd av Trumps seger och ett nytt uppsving av konservatism,  men att  kommunism skulle bli en följd var nödvändigtvis inte en av dem.

Det kallas inte "kommunism" längre. Nu är det "Demokratisk socialism". De kan kalla det “Paradiset” om de vill.   Målet är detsamma: en värld där alla utom de själva lever lika ... eländigt.  (Se varje plats där kommunism har införts, t ex Venezuela).

Ordet “Democratic” är en listig omskrivning. Sätt ordet "Demokratisk" framför något hemskt och det låter genast mycket bättre.   Demokratisk Nazism? Det låter väl bra?

Att dessa unga Marxister saknar personlig erfarenhet av socialism hindrar dem inte från att hylla den. Socialismens största fans är trots allt de människor som inte är tvingade att leva med det.

Alexandria Ocasio-Cortez är den nya älsklingen. Hon vann Democratic Partys primärval i New Yorks 14: e kongressdistrikt och att döma av den reklam hon får, kan man nästan tro att den 28-åriga "demokratiska socialisten"  är nästa Barack Obama.
Och på sätt och vis är hon det. En hittills okänd person som ser rätt bra ut,  är socialt medveten och för det mesta inte vet vad hon pratar om.

Hennes manuskript innehåller vad man kan vänta sig: “fri” sjukvård och college undervisning och allt annat som andra kan betala för.
Hon antydde till och med att  problemet med hemlöshet kan lösas genom att man lägger beslag på  tomma privata lägenheter för att hysa in den hemlösa befolkningen.
Democrats är ju emot både 1: a och 2: a Amendments så varför skulle inte en kommunist motsätta sig tredje Amendment också. (lagen förbjuder militären att beslagta medborgares hem under fredstid)

Ocasio-Cortez vann övertygande över en av Nancy Pelosi's stollar; och hon gjorde det i ett distrikt som är långt ut till Vänster.  Hennes språng in i rampljuset beror säkert också på att hennes föregångare, Rep Joe Crowley, är oerhört alldaglig.
Den fnittriga Ocasio-Cortez representerar en markant förbättring över de som tidigare hållit den röda stjärnan, hammaren och skäran högt.

Socialism är politisk cancer. Det förstör bokstavligen varje plats där det har införts och vanligtvis avlider också  miljontals människor.  Men budskapet om "fria grejor och de rika betalar för det" går hem hos  “millennials” och deras hippieföräldrar och professorer i college. 
Ingen av dem inser att när de lagt beslag på de rikas pengar,  finns ingen kvar att betala för någonting.3 Kommentarer:

Argus sa...

Den amerikanska staten skulle gärna få plocka oligarkerna till sista cent. De som genom ohederliga metoder tillskansat sig gigantiska förmögenheter. Det kommer emellertid inte att inträffa då de har vasaller överallt.

Anonym sa...

Det sägs att ögonen är en insikt i själen... I rest my case...
Vänd på "Demokratisk socialism" och vad får du då förutom fullständigt kaos?
Jo, Socialdemokraterna...

Lägg till lite nationalism och det blir
"Nationalsozialismus" dvs Nazister... Äpplet faller inte långt ifrån päronträdet sägs det oxo...
Mvh Balder

Anonym sa...

Det gäller om att komma tillräckligt högt på stegen innan det brakar ihop.
Kännemärket för socialistisk solidaritet!!!
Typfall i Sverige: Fd. statsminister Göran Persson, fd. statsminister Fredrik Reinfeldt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.