16 augusti 2018

Rangordning i offermentaliteten

Intersektionalitet är en offensiv maktordningar där vår "moraliska överlägsenhet” inte baseras på våra handlingar eller vår karaktär utan på ras, kön, sexuell läggning, socioekonomisk status osv.

Så om du är en fattig, svart, transgender kvinna, kan din moraliska överlägsenhet inte ifrågasättas, men om du är en vit, heterosexuell kristen man ... ja, då är det tveksamt om du ens har rätt att existera. " (Louis DeBroux)

Så den vita transgender-kvinnan som vill bli guvernör i Vermont är överlägsen en biologisk vit kvinna, men kan anses tävla på lika villkor om motståndaren är en svart, lesbisk kvinna,  men överlägsen en asiatisk funktionshindrad man.


Christine Hallquist, som anser att radikala kristna är ett stort problem, är f.d. VD för Vermont Electric Co-Operative och föddes som man, men identifierar sig som en kvinna.
Han är landets första transgender kandidat för guvernör (guverness?) och om han vinner  blir han den första transgender-person vald till en viktig statlig position i Vermont.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.