05 augusti 2018

Sanktioner


Trots att sanktioner inte kommer att rikta sig direkt mot mat och medicin, kommer Iran att avskärmas från det internationella finansiella systemet, så importen av många varor kommer att påverkas, vilket orsakar förseningar av leveranser.
Personer som behöver vissa viktiga läkemedel måste köpa medicinen - om de har råd  - på den svarta marknaden. Människor som annars lever normala liv med hjälp av sina mediciner kommer att dö.

Trump-administrationen engagerar sig i kollektiva bestraffningar av alla iranier i ett fåfängt försök att tvinga fram regim-förändringar och i slutändan tvinga fram en förändring av själva regimen. 
Det är inte troligt att det fungerar, men det är en oacceptabel taktik att använda i vilket fall som helst.

 Att strypa ett lands ekonomi i ett försök att pressa dess regering att göra vad Washington vill är grymt och aggressivt.  Att straffa befolkningen för handlingar av en regering som de inte kan kontrollera är både felaktigt och dumt.  Det kommer inte att försvaga regimen under några omständigheter,  och det kommer att leda till onödigt lidande för människor som inte gjort oss någonting.

American Conservative

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Du menar alltså, om jag förstått din artikel rätt, att det är bättre att inte införa sanktioner så regimen kan fortsätta förtrycka sitt folk samt utveckla kärnvapen och ICBM missiler?! Är du seriös???
Mvh

Berit sa...

Historien visar att sanktioner inte leder till de resultat man påstår att de ska. Ledarna i ett land straffas inte - det är befolkningen som lider. Kuba är ett bra exempel.
Befolkningen i Iran har inte mycket att säga till om. Deras möjlighet är kanske att starta ett inbördeskrig med ytterligare lidande.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.