07 september 2018

“Anonym Resistance”I dag diskuterar man i alla nyhetssändningar en artikel som enligt utsago skrivits av en anonym person som påstår sig vara “en del av motståndet i Trump-administrationen”.

Anonymitet är bra marknadsföring. Vad händer om författaren i stället skulle identifierat sig?
Då skulle vi inte bara kunna utvärdera hans position inom administrationen, utan också kunna granska hans bakgrund och trovärdighet och se sammanhang mellan hans förflutna och hans roll nu som självutnämnd, intern Trump-motståndare. (för enkelhetens skull skriver jag "han" fast det mycket väl kan vara en kvinna)

 Men genom att vara anonym, har författaren - och The Times  - inte bara undvikit granskning, utan också skapat ett mysterium och spänning. Det ger mer uppmärksamhet.

Vi kommer snart att veta mer.  The Times skrev att det gav upphovsmannen anonymitet för att hans "jobb skulle äventyras" om man avslöjar hans namn.
Det verkar svårt att tro att författaren verkligen tror att han kan vara anonym - och behålla sitt jobb - med den uppmärksamhet som artikeln fått.
På ett eller annat sätt kommer hans identitet sannolikt att avslöjas och då kommer historien att bli ännu mer intressant.

Naturligtvis är det möjligt att artikeln var en fabrikation av någon tillräckligt skicklig att övertyga The Times att han har en betydelsefull ställning,  trots att han kanske inte är mer än en praktikant med “goda avsikter”.
I så fall kan vi få ett gott skratt på The Times bekostnad ... och president Donald Trump kommer att skratta mest av alla.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
mitt tips är att detta är en ren fabrikation från någon journalist på New York Times. Därför är anonymiteten så användbar. Ingen riskerar något fängelsestraff genom att fabricera och ingen (förutom möjligtvis journalisten) kommer att förlora sitt jobb om NYT återigen blir beslagen med "Fake News" (för vilken gång i ordningen?).
/SB

Berit sa...

Mycket möjligt men jag tror att det är någon “left over” från Obama-regimen. Det finns många sådana

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.