18 september 2018

Det har resulterat i: “Hon sade…han sade”


Senate Judiciary Committee har inbjudit domare Brett Kavanaugh och hans anklagare Christine Blasey Ford till en offentlig utfrågning nästa vecka med anledning av hennes påståenden om att han sexuellt antastade henne för 35 år sedan.

Democrats gillar inte att det ska vara privata intervjuer utan ville att FBI skulle undersöka anklagelserna som en del av domarens bakgrundsutredning.
President Trump har tidigare sagt att han är öppen för att skjuta upp bekräftelseproceduren i Congress medan påståendena mot Kavanaugh undersöks.

Röda flaggor!

*Domare Kavanaugh har gått igenom 6 FBI-bakgrundskontroller utan problem.

 *Christine Ford raderade alla uppgifter om sig själv i sociala medier innan hon avslöjade vem hon är.  Ford har donerat pengar till den demokratiska nationella kommittén (DNC), Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC), och Friends of Bernie Sanders.

• Fords advokat beskriver sig själv som en Anti-Trump -aktivist.

• Det rapporterades att Brett Kavanaugh skulle ha blivit Romneys första val för SCOTUS om Romney hade valts år 2012.  Det var då som Ford plötsligt berättade om incidenten med Kavanaugh i äktenskapsrådgivning.  Det verkar som om Ford fick tillbaka sitt minne vid en lämplig tidpunkt.

• Domare Kavanaughs mamma som också är domare,  översåg en konkursprövningen av Christine Blasey Fords föräldrar och dömde till deras nackdel.

Jag tycker inte att anklagelser som inte styrks av vittnen och som påstods ha hänt på högstadiet är tillräckliga för att stoppa Kavanaugh 35 år senare. 
Om Ford varit med om något så dramatiskt är det inte troligt att hon hållit tyst om det under alla dessa år när Kavanaugh avancerade inom det federala rättsväsendet.

Senator Dianne Feinstein - som visste om dessa påståenden redan för några månader sedan - höll tyst om dem  av respekt för Fords integritet, (påstår hon) vilket inte är troligt att Ford ens ville ha.

Jag tror inte på påståenden, när anklagaren själv medger att hon inte kan komma ihåg händelsen i detalj. Det är inget annat än en Hail Mary - ett nytt desperat försök av de människor som har gjort hela utfrågningen av Kavanaugh till en fars. De förtjänar inget annat än ett bestämd avvisande.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Synd att Kellyanne Connway inte kan fråga ut "professor" Ford?
Kanske går vi miste om en herdestund!!!

Anonym sa...

Berit,
de förtjänar inget annat än förakt. Det är 35 - 37 år sedan (hon vet inte ens hur gammal hon var då detta hände). Men hon berättade att Brett hade försökt knuffa in henne i ett rum medan hon istället smet in på toaletten och därifrån ut och hem. Så egentligen hände ingenting. Och hon har berättat att hon var fullt påklädd hela tiden så man frågar sig förstås hur allvarligt detta kan ha varit bland 13-14-åringar.
Dessutom har hon angivit att det fanns 3 andra namngivna pojkar med vid händelsen. Den ena av dessa förnekar att han överhuvudtaget var på samma fest. Den andra att så som hon berättat gick det inte alls till.
Nu har försvarsadvokaten ändrat historien och påstår att det inte fanns 3 andra pojkar med på festen utan bara en annan flicka och Brett. Advokaten insåg naturligtvis snabbt svagheterna i historien och försökte bättra på den.
Man blir trött på dessa människor. Men jag känner faktiskt bara förakt för deras manipulationer.
/SB

Anonym sa...


"De förtjänar inget annat än förakt", hur skall folket kunna bedöma det med alla "fake news" som far omkring i pappers och tv media?
Det Du berättar Berit kommer aldrig i en svensk tidning eller tv.
Se upp för Ginna Lindberg SvT, hon är expert på att manipulera reportage, oftast rena fabler.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.