24 september 2018

Ett gammalt klassikt trick


Det har gått så långt nu att det är motbjudande att läsa nyheterna.

Om den här farsen fortsätter kommer jag att börja skriva barnböcker i stället för att försöka hänga med i vad som händer politiskt. 

     Vad har vi här? Titta, Titta, en ny kvinna har trätt fram och påstår att domare Brett Kavanaugh antastade henne för länge, länge sedan.

Och precis som förut:
 *Kvinnan som anklagar är en aktivist långt ut på vänsterkanten.
 * Hon namnger sex vittnen och alla sex förnekar att ha sett vad hon hävdar inträffade.
  *New Yorker, en gång en värdig publikation ... har publicerat detta dravel som om det var trovärdigt.    
 *  Och Dems. hävdar att det automatiskt diskvalificerar Kavanaugh från Supreme Court.

Är det någon som ser mönstret?

Ett påstående om “dåligt uppförande” från en tvivelaktig källa har inte varit tillräckligt för att omintetgöra Kavanaugh-nomineringen men det har varit tillräckligt för att fördröja den och  tillfälligt hålla honom borta från domstolen. Democrats anser att det är en tillräcklig framgång värd att upprepa. Och varför inte? En oändlig fördröjning - vilket effektivt hindrar hans nominering - kommer att ses som Dems. stora vinst. 

Men de kan inte förlita sig på en enda anklagelse som "avgörande". De måste producera fler som var och en kan "motivera" krav på ytterligare utredning, förhandlingar och vittnesbörd. När luften går ur den aktuella "kontroversen" finns det andra ballonger redo att blåsas upp.

      Det är verkligen ett gammalt klassikt trick. Säg inte "nej" direkt; det låter omedgörligt.
 Säg, "Vänta bara en stund”  och fortsätt att säga det tills motståndaren ger upp.  Då kan man hävda vinst, därför att motståndaren inte fullgjorde sina skyldigheter. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.