23 september 2018

Håll er borta från Marseille


Ny undersökning avslöjar att den sydfranska staden Marseille är Europas farligaste stad.
Deltagarna i studien blev bland annat tillfrågade hur de bedömer brottsnivå, om de känner sig trygga när de går på gatan och om de är rädda för att bli rånade eller överfallna.

Undersökningen som gjorts av Numbéo hävdar att de har den största online-databasen.
Resultatet visar två franska städer bland de 10 farligaste europeiska städerna.

Marseille rankas som Europas farligaste stad och Paris kommer på åttonde plats. Båda städerna har en stor “mångkulturell” befolkning.

Omkring 40 procent av individer under 18 år i Marseille har Maghrebi-rötter (nordvästra Afrika), med minst en invandrar-förälder.  Paris har också en stor mängd invånare från samma region och från Afrika söder om Sahara.

Studien visas tre italienska städer:  Neapel (2: a) och Catane (3: e) - båda i södra Italien där det fortfarande finns ett stort mafia-inflytande samt Turin i norr  som den fjärde farligaste.
Norska städer platsar också på listan. Var finns Malmö?

Marseille är känt för organiserad brottslighet, upplopp och narkotikahandel. I maj angreps franska polisen med Kalashnikov-gevär av ett beväpnat gäng i staden.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.