25 september 2018

Polisen i U.K. presenterar en ny uniform för muslimska kvinnliga konstaplar

Det var en stor dag  i Storbritannien i måndags, då West Yorkshire Police “avslöjade” en ny uniform för kvinnliga muslimska poliser, en uniform som enligt Mailonline är "avsedd att inte framhålla kvinliga former.”

Ingen tvekan om att britter över hela West Yorkshire-distriktet  känner sig säkrare redan.

West Yorkshire Police hoppas att “en uniform som inte är så åtsittande kommer att leda till fler etniska minoritetsrekryter".
Det är inte heller början till islam-anpassning av polisuniformer: "

Många styrkor tillåter redan att kvinnliga officerare bär hijab eller huvudduk, men den nya uniformen är den första"

West Yorkshire polisassistent Chief Constable Angela Williams förklarade att den nya uniformen, som är ”utformad för att inte visa kvinnans former”, “skapades av en muslimsk kvinnlig officer tillsammans med vår  klädchef och involverar en tunika med ”en lösare och längre passform och långa ärmar."

Williams tycker att det här är en underbar utveckling och hoppas att det kommer att leda till en ny fördjupning av mångfald och multikulturalism på Sceptered Isle: "Jag hoppas att den här uniformen kommer att uppmuntra människor från underrepresenterade grupper att överväga en karriär inom polisen om de tidigare har avskräckts  på grund av klädseln.  Vi är öppna för förslag från alla i samhället om hur vår uniform kan utformas för att bättre passa deras behov. "

Denna nya uniform skapades efter att “West Yorkshire Police and Crime Panel” frågat polisens chefer om vad de gjorde för att öka antalet svarta och etniska minoritets-rekryter.  Chief Constable Dee Collins sade att vissa kvinnor varit oroliga över att den befintliga uniformens design kunde hindra dem från att anmäla sig. "

Och så kan man ju inte ha det!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.