27 september 2018

Ska det verkligen gå till så här?


Fram till för två veckor sedan verkade det som president Donald Trumps nominering av domare Brett Kavanaugh till Supreme Court var en helt självklar sak.  Han svarade på över 1200 frågor ställda av medlemmarna i senatens domstolskommitté. 

Men när världen tittar på utfrågningarna idag är det lätt att se att attackerna mot Kavanaugh är ett desperat försök att sabotera bekräftelsen av en domare som anser att abortlagen Roe versus Wade inte är “avgjord lag"

Vad vi ser är kris och panik från “pro-choise” Democrats, de som anser att abort är OK (och det är nog alla).
 De är så rädda för att en avgörande omröstning kommer att begränsa Supreme Courts abort rättspraxis att de är villiga att förstöra livet och karriären för en kvalificerad domare.

Just nu pågår en potentiellt tragisk konfrontation på nationell TV mellan Ford och Kavanaugh, och som avgörs av vad publiken uppfattar, snarare än verkligheten. Frågan är inte om han gjorde det.
Det är snarare om hans förnekanden är mer trovärdiga än hennes påståenden. Kommer den allmänna uppfattningen att bli att Ford var mer trovärdig eller att Kavanaugh var mer trovärdig?

Det finns inga regler här. Ford har ingen laglig skyldighet att bevisa sina påståenden, och Kavanaugh har ingen laglig skyldighet att bevisat att de är felaktiga.

Kavanaugh-nomineringen var Trumps gåva till sin “pro-life”, konservativa, evangeliska bas. Men vänta…det är inte slut än.

I kulissen finns Amy Coney Barrett, en konservativ katolik.

Sociala och religiösa konservativa ville tidigare att presidenten skulle nominera henne, en katolsk mor med sju barn och tidigare Notre Dame Law School professor,  och en känd motståndare till abort.

Det har alltid funnits påtryckningar att nominera en konservativ kvinna för att fylla Kennedys plats, så abortlagstiftning kanske blir mindre galvaniserande för Vänstern om en kvinna fäller den avgörande femte rösten.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.