29 oktober 2018

Det är mycket som inte stämmer


Det sägs att det är 7,000, kanske 10,000 personer,  som marscherar från södra Mexiko till USAs gräns och att de knatar på minst 10 miles per dag. Det är 16 kilometer med full packning(?) och i tropisk värme och fullt möjligt för en person i bra form under några bra dagar. Men inte varje dag i 1600 km - det är längre än hela Sverige. Det kräver pengar och planering!
(Bilden ovan är relativt ny och hur mycket packning bär de på?)

Enligt gammal militär standard kan man rimligen förvänta sig att en man i passande ålder ska kunna marschera cirka 16 km per dag. Han kan säkert klara mer, men det är en rimlig förväntan över en lång tid. Att göra det kräver logistik, hjälp och proviant som ingen av dessa så kallade “Karavan-människor” har.

Sedan frågar sig vän av ordning: “Var kissar och bajsar 10,000 människor?” På sidan av vägen? Gräver de 10,000 hål per dag? Vem har spadar för allt detta?

Nästa fråga gäller Vatten???
Under rimliga förhållanden kan vi klara oss med 3 till 4 liter per dag- mer om vi ska hålla oss rena. Mer om vi vandrar i ökenområden och svettas mycket. Vem bär allt detta vatten?  Var finns det och hur levereras det?  
Risken för sjukdomar är uppenbar här.

Så vem underhåller dem? Vem kör dem runt i lastbilar och bussar? 
Media låter avsiktligt bli att rapportera det. Vem tillhandahåller mat för 10,000 per dag - minst 3000 kcal/pers. och dag behövs om man vandrar.

Och sedan kommer vi till skor  och fötter. Försök att gå 16 kilometer varje dag under en vecka eller två om du är ovan,  utan att få skavsår och blåsor. Vem förser dessa “fattiga” människor med bra skor och torra sockor?

Om det här är lidande flyktingar, varför är nästan alla av dem unga män?  Visst,  det finns kvinnor och barn längst fram på bilderna, men varje bild och video jag har sett visar nästan alltid män och bland dem är väldigt många är överviktiga  - ( ytterligare ett problem när det gäller att försöka vandra långt) - inte svältande flyktingar.

Karavanen är en stor lögn.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.