27 oktober 2018

Kalifornien är USAs fattigaste stat


Och dit Kalifornien går, dit går nationen.

 Öppna gränser kommer att leda till demografisk omvandling, vilket i sin tur leder till att Democrats tar makten och detsamma gäller för resten av oss - det tar bara lite längre tid. Vi kan alla säga adios till medelklass-levnadsstandard.

Medelklassen flyr nu Kalifornien och kvar blir en utsugande parasitär överhet i form av “feodalherrar”,  samt de fattiga.
Båda ytterligheterna röstar på Dems. och mjölkar mellanklassen på allt de har.

Där Vänstern dominerar klarar sig de rika bra och de fattiga får bidrag.  Alla andra lider.
När levnadskostnader tas med i bilden är Kalifornien den fattigaste staten och 19 procent lever under gränsen för vad som räknas som fattigdom. För resten av landet är det 14%.

Huvudfaktorerna vad gäller levnadskostnader är bostäder och energi:


Medelvärdet för ett hus är  529 000 dollar, vilket är mer än dubbla det nationella medelvärdet på 239 800 dollar.  Invånare som har råd med hyran eller ett lån är överbelastade av gröna påhitt och regleringar som ökade 500 procent snabbare än i resten av landet från 2011 till 2017.
    Staten och städerna använder miljö- och zonindelnings-lagar för att reglera bostäder, vilket ofta stoppar möjligheten att bygga hyreshus.

Och sedan kommer skatterna!
På toppen av en mycket hög statlig inkomstskatt har Kalifornien den högsta mervärdesskatten i landet tillsammans med en fastighetsskatt som straffar de fattiga och leder till bostadsproblem.

Att omfördela andra människors pengar kommer inte att skapa en medelklass.

     Trots att Kalifornien bara har 12 procent av den nationella befolkningen, är nästan en tredjedel beroende av någon form av bidragsprogram. . ... I Texas får 6 procent av familjerna bidrag,  i  Kalifornien är siffran 66 procent.

Men Texas och resten av USA kommer att nå ikapp, när en stor del av väljarna från tredje världen röstar för att ge makten till sådana som Jerry Brown.

3 Kommentarer:

Berit sa...

Lästips: Historien upprepar sig!
Angelo Codevilla har en mycket bra artikel här, “Our Revolution’s Logic”
https://americanmind.org/essays/our-revolutions-logic/

Anonym sa...

Har precis börjat på den.

Berit sa...

Låt mig veta vad du tycker.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.