03 oktober 2018

Kalifornien kontrollerar oss alla


Det pågår en allvarlig strid mellan staten Kalifornien och resten av Amerika, över vem som kommer att diktera den nationella bränsleekonomin vad gäller bilar.  Man tycker att det borde avgöras av de som köper bilar men så är inte fallet. 

Trump lyckades stoppa den väntande federala fatwan som skulle ha krävt att den genomsnittliga bränsleförbrukningen för alla nya bilar ska vara 50+miles per gallon (MPG) år 2025. (Om jag räknar rätt blir det ungefär 0.47 liter per svensk mil.)
Man kan verkligen fråga sig om det är något som regeringen behöver lägga sig i.

     Kalifornien svarade med att sparka och skrika och hotade att utfärda sin egen fatwa, vilket kommer att  innebära att man kräver  50 plus för alla nya bilar som säljs inom dess gränser.
Om det sker kommer Kalifornien att bestämma över oss alla….

Biltillverkare lärde sig redan på 1970-talet, är Kalifornien är en för stor marknad för att avskriva, men inte tillräckligt stor för att motivera sina egna bilar. 
Följaktligen:
The Alliance of Automobile Manufacturers,  den lobbyorganisation som representerar de flesta av de stora företagen, inklusive GM, Ford, Toyota, Mazda, VW / Audi, Mercedes-Benz och BMW, utfärdade ett uttalande tidigare i år och uppmanade Trump att "nå fram till en överenskommelse" med Kalifornien som motsvarar deras krav.

Att mata krokodilen hindrar den inte från att äta upp dig. Bilindustrin har investerat mycket i dyra elbilar som få människor vill ha och de vill att Big Government tvingar oss att köpa dem. 
Men målet för Aktivisterna är att vi inte ska ha några bilar alls.  Det är inte ofarliga koldioxidutsläpp som de motsätter sig, utan det oberoende som bilarna ger den enskilda människan.

Under tiden kommer resten av oss att tvingas leva enligt Jerry Browns regler. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.