22 oktober 2018

“Nationell nödsituation”

från ZeroHedge.

President Trump minskar hjälp till  centralamerika eftersom Mexiko förlorar kontrollen över den migrerande armén.

President Trump hotade att stänga södra gränsen på grund av att Honduras inte följer hans begäran om att stoppa den migrerande karavanen som marscherade mot USA. 
Migranterna har framgångsrikt korsat gränsen till Mexiko efter att ha tillfälligt försenats av mexikanska gränsvakter,  som misslyckades med att tvinga dem att vända  tillbaka.
Så för andra gången i år verkar det som president Trump är redo att sända fler amerikanska trupper till gränsen, och han har  meddelat gränspatrullen och militären att detta är en "nationell nödsituation", samtidigt som man upprepar att skulden ligger hos Democrats därför att de vägrar att ändra våra "patetiska" invandringslagar.

Och eftersom Honduras och Guatemala inte gjorde något för att stoppa invandrarna, trots Trumps begäran om samarbete, tillade presidenten att vi kommer att avskaffa biståndet: "Vi kommer nu att börja minska eller väsentligt minska det massiva utländskt bistånd som rutinmässigt ges till dem.”

————

Förr i världen när fiender invaderade ett samhälle använde de vapen som tydligt identifierades som vapen, det vill säga de muslimska kroksablarna, nazist-tankvagnar, japanska bombplan, et cetera. Men nu är det annorlunda.

De mest effektiva vapnet nu är inte kulor eller bomber, utan illaluktande bruna blöjor. AFP-täckning av den pågående invasionen av USA illustrerar barnens militära effektivitet:

Tusentals invandrare som forcerar sig fram genom Guatemalas nordvästra gräns och översvämmade en bro som ledde till Mexiko ... slängde stenar och andra föremål på hundratals poliser som svarade med gummikulor och tårgas.
     Flera invandrare, federal polis och journalister skadades.
 "Vi flyr från våld, och vi kommer hit och de slår oss bara mer”, snyftar  28-årige Marta Ornelas Cazares, som ammade sin baby ...

Vi besegrade  Erwin Rommel; om vi kan besegra Marta Ornelas Cazares återstår att se. Hennes förmåga att visa upp en oändlig mängd snyftande, behövande barn och hennes vilja att riskera dessa barn för invasionens skull,  gör henne till en mycket mer formidabel fiende.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.