04 oktober 2018

“Presidential Alert”


I går kl. 02.18 ET skickar FEMA ut en "Presidential Alert" till nästan varje enskild mobiltelefon i landet för att testa sitt integrerade system för allmän varning och varningssystem (IPAWS).
Med andra ord textade president Trump mig och så gott som alla andra bosatta  i USA - men man poängterar att vi behöver inte oroa oss:
“Om du någonsin fått en allvarlig vädervarning, översvämningsvarning eller Amber Alert på din telefon är Presidential Alert något liknande.  Skillnaden är att istället för att fokusera på ett speciellt område, kommer det nya testet att nå nästan alla mobiltelefonanvändare i landet. Varningssystemet är avsett att ge White House möjlighet att utfärda ett meddelande till hela USA i händelse av en nödsituation”
Det finns inget sätt att välja bort programmet.

Jag måste tillstå att det oroar mig. Typexempel på Big Government.  De kan kontakta alla mobiltelefoner i USA.
Frågade de mig om lov? Naturligtvis inte! Om de kan skicka en varning kan de också hålla koll på exakt var vi är. Kommer detta alarmsystem att användas för något gott eller ont?
Kommer fåren bara att följa instruktionerna, vad de än är?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.