25 oktober 2018

Trump utfärdar en 72-sidig rapport om farorna med "socialism"

 Det är på tiden enligt CNBC:

   På tisdagen släppte Trump-administrationen ett 72-sidigt manifest som artikulerar socialismens missförhållanden strax efter president Donald Trumps senaste påståenden att hans politiska motståndare kommer att förvandla USA till "nästa Venezuela" om de lyckas i det kommande mitt-terminsvalet.
    Rapporten som publicerats av Council of Economic Advisers varnar för att "socialismen återkommer i amerikansk politisk konversation” och fokuserar på förslag om att införa "Medicare för alla" vilket drivs av progressiva lagstiftare.
Pressen och dess kommentatorer var naturligtvis vettskrämda:
    "Det är inte ovanligt för White House att utfärda uttalanden som förstärker de politiska ledmotiv som presidentens parti kämpar för strax före ett val", säger  den rutinerade val-advokaten Brett Kappel.  "Men det är mycket ovanligt att Council of Economic Advisers - en förmodad opartisk expertgrupp -  används för detta ändamål", sa han.
Ekonomen Kevin Hassett, författare till rapporten, förnekade det och sa att det inte var politiskt, det var helt enkelt en analys.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.