24 oktober 2018

Vad klagar de över?


Växthusgaser minskade nästan 3% under Trumps första år som president.
President Trump har kommit under skarp kritik för sin klimatpolitik, men det verkar uppenbarligen som han gör någonting som är riktigt.

Environmental Protection Agency  (EPA) meddelade på onsdagen att utsläppet av växthusgaser minskade  med 2,7 procent förra året - det första året som Trump var president - fast administrationen reducerade bestämmelser och globala utsläpp fortsatte att öka.

"Tack vare president Trumps lagstiftningsreform växer ekonomin, energiproduktionen ökar och vi minskar utsläppen av växthusgaser från stora industriella källor, " säger Andrew Wheeler, representant för EPA.

Den årslånga nedgången av amerikanska utsläpp beror på den ökade användningen av olja och gas. Kraftverk övergår alltmer från kol till naturgas, eftersom innovationer vad gäller utvinningen  resulterar i lägre priser.

"Dessa bedrifter tillskrivs i stor utsträckning den privata sektorn, inte regeringens restriktioner”, sade Mr. Wheeler. "Trump-administrationen har visat att federala bestämmelser inte är nödvändiga för att minska utsläpp”

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.