05 oktober 2018

Vi närmar oss slutetMcConnell har lämnat ett yrkande för att åberopa "cloture" (avslutning) på debatten om Kavanaughs nominering.  Det betyder helt enkelt att McConnell nu har begärt en omröstning som ska äga rum i dag kl. 10:30.
Om det går igenom begränsar det debatten till bara 30 timmar.

Om 51 senatorer röstar för förslaget kommer Senaten att stoppa debatten om Kavanaughs nominering. Om det blir jämt, kan vicepresident Mike Pence gå in och avgöra omröstningen.
När de 30 timmarna har passerat kommer Senaten att vidta en slutgiltig omröstning om hans bekräftelse -  troligen på lördagskvällen.

Det sägs att tre Republicans inte har bestämt sig ännu -  - Flake och Susan Collins (ME) och Lisa Murkowski (AK) . Om de röstar emot kan det betyda att Kavanaughs nominering inte kommer att ske. Det kan också innebära att de vill att debatten fortsätter lite längre.

Yahoo gör ett sista försök att så frön av tvivel genom sin titel och artikel: "Brett Kavanaugh vote: the two scenarios that could make or break Trump’s legacy."

 Om Kavanaugh bekräftas - Enligt Yahoo: s expertanalys - kommer kvinnor att "straffa republican kandidater" i novembervalet.  Om Kavanaugh inte bekräftas kommer Trump att ses som ett misslyckande och han måste nominera en mer "måttlig" kandidat som "kan få stöd från båda partier“ nästa år, och det är därför som processen att nominera Kavanaugh har blivit “forcerad”.

Båda dessa påståenden är trams.  De enda kvinnor som kommer att försöka "straffa republican kandidater" om Kavanaugh bekräftas är de manshatande feminazisterna - och socialisterna på öst och västkusten som alltid  "straffar” republican kandidater.
Vanliga normala kvinnorna är fullständigt äcklade och förskräckta över Democrats karaktärsmord på Kavanaugh och hur de skadat hans fru och döttrar.

Och påhittet om att Kavanaughs nominering är “forcerad” är också nonsens. Fram till 2017 var den genomsnittliga längden för att bekräfta en kandidat 25 dagar. Under nationens första 100 år förekom inte ens bekräftelsemöten.  De började inte förrän 1939.

Men processen har blivit allt längre genom åren. 
John G. Roberts var ett undantag. Hans bekräftelse tog bara 19 dagar. Ruth Bader Ginsburgs tog 50 dagar,  Sonia Sotomayors  66 dagar,  Stephen G. Breyers process tog 74.dagar,   Samuel Alitos 82,  Elena Kagans 87,  Clarence Thomas  99.
Kavanaughs nominering har nått 95 dagar nu, enligt min räkning. Det har inte varit någon forcering.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.