09 november 2018

Bernie Sanders spelar ut ras-kortet igen


Bernie Sanders skyller valförlusterna i Florida och Geogia på att “white folks” tycker det är “obehagligt” att rösta på svarta och syftar på Andrew Gollum och Stacy Adams.

"Jag tror att du vet att det finns många vita människor där ute som inte nödvändigtvis är rasister men som tycker att det är olustigt att för första gången i sina liv rösta på  en afroamerikan", sa Sanders till The Daily Beast. ”Jag tror att det blir mycket lättare för dem nästa gång att göra det.” 

Gillum erkände i tisdagskväll att han förlorade till republican Ron DeSantis i Florida; Democrats har inte vunnit ett guvernörsval  i staten sedan 1994.

Republican Brian Kemp förklarade att han vann över Abrams här i Georgia. Han har en betydande ledning, men  Ms. Abrams har ännu inte erkänt nederlaget, eftersom hon har desperata förhoppningar om att man kan "hitta" fler röster som kan placera Kemp under 50 procent-strecket och därmed tvinga fram ett omval.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.