07 november 2018

Dagen efter


Likt många “dagen efter” kan man fråga sig, "vad sjutton var det som hände?".

Det positiva var att Republicans inte bara behöll majoritet i The Senate, de gjorde det med kandidater som var konservativa och gjorde sig av med några velpottor - som Flake.

På House-sidan tappade de majoriteten, så det ser ut som Vampyren Pelosi sitter kvar.

Många av Dems. är inte nöjda med det, vilket framgick tydligt under deras egna kampanjer. 
Dan McCready, tex. som var kandidat för det 9: e kongressdistriktet, var mycket öppen med att INTE stödja Pelosi som ledare.  Han förlorade i ett mycket jämt lopp och han har ännu inte medgett det -  och vem vet vad som kan hända när man räknar rösterna igen.

Det mest positiva i det här valet är att Reps. vann några kritiska poster som - Mark Harris i Distrikt 9,  DeSantis i FL,  Blackburn i TN,  Crenshaw i TX  (kanske kommer det att få dem att tona ner något av sin överdrivna retorik.)

Och, naturligtvis, några av de största framgångar är:
    Keith Ellison, MN
    Ocasio-Cortez, NY
    Pelosi, CA

Vad då? Tror ni att de var förluster?
Inte alls. Dessa fårskallar kommer inte bara att vara en oändlig källa till klavertramp, dumma tweets och idiotiska slagord - de kommer sannolikt att driva Dems ännu längre ut på Vänsterkanten - och vi såg hur mycket det hjälpte dem i det här valet.

Förmodligen är den största framgången att vi har rensat bort de flesta av de mest skrämmande RINOS  (republicans in name only) i Senate.  Även om några av dessa platser har gått till Dems, är det bättre att veta var fienden är.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
jag tror att jag håller med dig.

Det var visserligen så att Dems fick sina platser i representanthuset på grund av omfattande valfusk. På YouTube.com publicerades för några dagar sedan en i hemlighet inspelad video av "Project Veritas" där några demokrariska valarbetare öppet erkänner att de godkänner att man får rösta för dessa även om man inte är amerikansk medborgare - men (olagligen) har registrerat sig som röstberättigad. Med dessas goda minne så uppmanar de alltså i videon till brott mot de amerikanska vallagarna och erkänner att de har släppt igenom "tonvis" av liknande olagliga röstningar. Och det smärtar mig att USA inte ännu har möjlighet att kolla upp att de som röstat verkligen också är berättigade att rösta. Det rör sig säkert om 3-4 miljoner i Kalifornien.
Sedan har vi också problemet med de elektroniska (och George Soros-ägda) röstapparaterna som visats enkla att valfuska med.
Men detta visste vi sedan tidigare - synd bara att de ännu inte täppt till dessa hål för röstfusk.

Å andra sidan - Nancy Pelosi är enormt vimsig och viirig - och jag är övertygad om att hon kommer att trampa i klaveret gång på gång och skämma ut demokraterna till och med i Kalifornien och New York.

Trump kommer inte att få det lätt - men han besegrar ändå varje motstånd. Demokraternas viktigaste strategi går nu ut på att skära av Trump från hans väljarbas genom att säga: "Migrationen har ökat på grund av Trump och allt tal om en mur", "Polariseringen i samhället är Trumps fel", "våldet och hatet i samhället är Trumps fel".
Här måste vi dock genomskåda deras strategi och stötta Trump - det finns ingen annan som skulle stå ut med allt det som han har fått stå ut med. Inte ens Ron Paul.
/SB

Berit sa...

Trumps presskonferens för två timmar sedan:
https://www.c-span.org/video/?454223-1/president-trump-calls-2018-midterm-elections-very-close-complete-victory

Anonym sa...

Berit,
efter vad jag förstår har Trump här fått vad han behövde - en möjlighet att byta ut Rod Rosenstein och Jeff Sessions och ersätta Jeff Sessions med Rudy Giuliani, som sedan ersätter Rod Rosenstein med någon annan lämplig person.
Rudy Guiliani var ju Trumps förstaval, som tackade nej till posten som justitieminister eftersom han ville istället bli utrikesminister, men som nu anser att detta varit hans livs största misstag.
Om Trump med Rudy Guiliani som justitieminister kan få normala processer att börja rulla - och inte detta "two justice system" - så kommer det att hända saker. FISA-rapporten, Hillary's E-mailskandal, Pay to Play etc. kommer då att rullas ut för hela amerikanska folket.
Har jag rätt i detta ? Det är väl senaten (och inte representanthuset) som godkänner vilka ministrar Trump kan välja?
/SB

Berit sa...

Du har rätt SB, det kallas Appointment Clause
https://en.wikipedia.org/wiki/Appointments_Clause

Anonym sa...

Enligt sajten Samtiden (som ägs av Sverigedemokraterna) var valet en smärre triumf för Trump, om man jämför med hur det har gått för tidigare presidenter efter att de suttit vid makten i två år:

https://samtiden.nu/2018/11/trump-overtraffar-obama-och-clinton-i-mellanarsval/

Berit sa...

Samtiden har rätt.
Utav 11 personer som Trump stöttade och drev kampanj för vann 9, vilket visar att väljarna gillar Trumps politik.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.