25 november 2018

Khashoggi är död och så är många andra muslimer


"Bomb dödar afghanska soldater i moskén --27 döda  (24 november 2018)
 En bomb exploderade under fredagsbönen i en moské packad med arméstyrkor i Afghanistans sydöstra Khost-provins, och dödade minst 27 soldater.  Det var motstridiga uppgifter om hur sprängningen utlöstes. Några sade att en självmordsbombare detonerade sprängladdningen på sin kropp, och andra tjänstemän sade att de misstänkte att en bomb, som var gömd i moskén,  detonerade när man började fredagsbönen. "

En bomb dödade minst 50 muslimska ledare och skadade minst 80 i Afghanistan den 20 november 2018. 
Imamerna hade samlats i en bröllopshall för att fira profeten Mohammeds födelsedag.
"Attacken är den första i sitt slag mot en sunni-religiös samling i Afghanistan, rapporterade Washington Post.
     Ingen har trätt fram och tagit ansvar för sprängningen, men grupper bland både talibanerna och Islamic State  (IS) har tidigare riktat in sig på religiösa lärare som är knutna till regeringen.”

Så varför är amerikanska media besatta över Khashoggi?

Är det för att de då kan gräva djupt i trollkarlens hatt och hitta hat som de kan koppla till Trump? 
Det är verkligen underligt.  En grupp muslimska ledare samlas för att fira en helig dag och de sprängs i  bitar av andra muslimer.  Jämför det med en missnöjd Saudi - en medlem av det muslimska brödraskapet -  som bor i USA och som skriver kolumner för NYT (han var inte en journalist)  och som blir brutalt mördad av sin egen regering för att vara anti-saudisk.
 En religiös avrättning eller ett politiskt mord?

1 Kommentarer:

Argus sa...

If something seems too good to be true, it probably is.

Efter att ha rensat ibland de saudiska oligarkerna, tillåtit kvinnor att köra bil och sagt nej till uråldrigt amerikansk luftvärn till förmån för modernt och kostnadseffektivt ryskt skulle den saudiske kronprinsen och i praktiken styrande helt tappat huvudet? Jag tror inte det. Det finns inte heller några bevis för det. CIA har killgissat sig till att inget sker i Saudi utan hans tillåtelse vilket naturligtvis är nys. Der är högst troligt ett försök att bli av med MbS vilket troligen inte kommer att ske då den saudiske kungen inte är en blöt politiker och känner sina löss väl på gången.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.