04 november 2018

"Taggtråd kan vara en vacker syn," säger Trump


Taggtrådsstängsel sätts upp längs gränsen mellan USA och Mexiko när US militär, stödd av droner och helikoptrar, förbereder sig för att avvärja vad landets president kallar en hotande "invasion”.

Bland de många bisarra idéerna är påståendet att “undersåtar” från andra nationer har rätt att komma in i USA oavsett invandringslagar. Men ännu stolligare än uppfattningen att två illegala personer kan föda ett barn här, och det barnet blir automatiskt en amerikansk medborgare!
Endast en annan “Första Världen- nation” har den regeln och det är Kanada, fast deras problem är inte så stort, eftersom de gränsar till USA.

USA däremot delar sin södra landgräns med ett tredje-världen land, Mexiko.
Mexiko i sin tur delar gräns med Guatemala och Belize. Guatemala gränsar till El Salvador och Honduras och söder därom Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador och Venezuela - alla tredje-världen- länder.

Migranter från tredje världen är enligt amerikanska normer, outbildade, okunniga och bråkiga.
 De assimilerar sig inte utan bildar enklaver där amerikansk lag, språk och kultur ignoreras.
 Deras massinvandring kommer inte att vara till fördel för landet, mer än vad de nuvarande olagliga invandrare är.

Ändå hävdar många kommentatorer  tillsammans med FN, att “Karavanen” består av "flyktingar" som har rätt att komma in i USA.
Den amerikanska Vänsterns advokater har väckt åtal mot den federala regering i ett försök att tvinga USA att släppa in Karavanen.  FN har till och med utfärdat en “fördrag” som lovar att acceptera varje migrant som säger sig vara  flykting ... men som USA tillrättavisas för att vägra underteckna.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.