22 november 2018

Varning från de som ger mutor

Nya medlemmar i the House of Representatives har uttryckt invändningar mot Pelosi som ledare men några av de stora bidragsgivarna varnar dem.

    Donatorerna till The Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC),  som inkluderar de största Wall Street-finansiärerna och långsiktiga politiska tungviktare, skrev ett brev till Dem.-ledare och varnar dem att donationer till partiet kommer att minska dramatiskt om  Pelosi “pensioneras”.

Pelosi är under angrepp från en ny grupp,  de vänsterpolitiker som är angelägna om att visa att de skiljer sig från en förstockad etablering. Minst ett dussin tillkännagav att de inte skulle stödja henne som ledare om de tog tillbaka The House i novembervalet.

Pelosi måste vinna en enkel majoritet i “Democrat-caucus” för att bli ordförande - en tröskel som hon är nästan säker på att klara,  eftersom ingen för närvarande utmanar henne formellt. Caucus röstar senare denna månad om vilken de vill ha som ledare.
För att Pelosi ska vara kvar behöver hon en majoritet av The House - 218 ledamöter, om alla är närvarande och röstar - i januari när hela Congress röstar.

Democrats är skyldiga att rösta på den som får deras egen caucus-nominering som ledare.
Det betyder att anti-Pelosi-nykomlingarna, kan rösta emot henne i caucus och senare förklara för sina väljare att de var bundna av caucus-reglerna i slutskedet.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.