02 december 2018

“Allt ditt är mitt”,säger Staten


Civil asset forfeiture” (rätten att beslagta privat egendom,) ger brottsbekämpningen i USA rätt att konfiskera egendom från de som bryter mot lagen eller är misstänkta för lagbrott.
I många fall står beslaget inte alls i proportion till det misstänkta brottet och hela proceduren är en inbjudan till missbruk och korruption.

   Man behöver inte ens åtalas för ett brott utan anses skyldig om man inte på något sätt kan bevisa  motsatsen.
 Naturligtvis har inte alla denna rätt … om man inte är lokal, statlig eller federal polis, kallas det att stjäla, och man hamnar i fängelse men Staten är faktiskt ett större problem än vanliga tjuvar.

En rapport från 2015 visade att brottsbekämpning använde “civil asset forfeiture” för att stjäla mer från amerikanska invånare än alla tjuvar och rånare i Amerika sammanlagt.
Omkring $ 4,5 miljarder i pengar, bilar, bostäder och annan egendom beslagtas av polisen varje år - hundratals miljoner mer än vad vanliga brottslingar stjäl.

Det händer på alla nivåer. Den lokala polisen använder möjligheten precis som State Troopers  och det gör också regeringarnas beväpnade agenter - alltifrån FBI till Fish and Wildlife Service - för vilken anledning de tycker passar.

Denna travesti fortsätter att växa eftersom polisen som tar prylarna får behålla dem. Polisavdelningar och myndigheter runt om i landet är beroende av detta för att öka sina budgetar.

Polisen kan bokstavligen behålla några av de saker som de tar och de gör sig en förmögenhet genom att sälja  husen, båtarna och allt annat som de konfiskerar.

En seglarvän till oss lät en båt-uthyrare i Virgin Island hyra ut hans båt under några månader och en av kunderna hade marijuana ombord.  Polisen tog båten och vår vän hade inte råd att betala alla advokater som krävdes och han miste sin båt.

Så auktoritär har regeringen blivit i “The Land of the Free”

2 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige gläder sig grannen över att jag blir bestulen på min EGENDOM med den skillnaden att i Sverige sker det med hjälp av en av 372.000.000 röstsedlar (7,7miljoner röstberättigade), inte fullt så brutalt men på lång sikt vansinnigt effektivt.
Det ovan beskrivna om konfiskation var väl Obamas sätt att låta polisen komplettera sina pensioner nu när "obamacare" kom att kosta lite för mycket?

elina sa...

Fängslas du för ett gravt brott säljer du snabbt som attan din egendom till en anhörig för några kronor så du har inget att betala skadestånd med. Ingen hinner lägga kvarstad på eller inte ens tänker på det. Så du som skattebetalade får lägga ut pengarna, hela eller det som anses tillräckligt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.