19 december 2018

Hur ska de ha det?


Det ryktas nu att President Donald Trump tar tillbaka sin begäran för 5 miljarder dollar för att bygga gränsmuren  och signalerade för första gången att han kan tänka sig en överenskommelse för att undvika en partiell statlig avstängning.

Trump sade under en presskonferens att muren han lovade under valet 2016 var "Egentligen bara en metafor för den kärlek och vänskap vi alla delar."

"Gränsmuren var helt enkelt en metafor för den säkerhet  och trygghet som jag erbjuder detta land. Det är kärlek. Det är vänskap”
"På sätt och vis är vi alla en gränsmur“ tillade han.  "Den verkliga muren var inom oss hela tiden."

I tisdags sade press-sekreteraren Sarah Huckabee Sanders att Trump inte vill stänga regeringen, men bara i förra veckan sa han att han skulle vara "stolt" över att göra det.
Nu säger Sanders att presidenten överväger andra alternativ och att administrationen tittar på andra sätt att hitta pengarna.

Och under tiden tillkännager man att U.S. State Department avsätter 10,6 miljarder dollar för hjälp till Mexiko och Centralamerika,  medan Congress grälar över 5 miljarder dollar för muren.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.