04 december 2018

Macron uppskjuter “Bränsleskatten”


Den franska regeringen försöker stoppa de växande civila protesterna genom att meddela att de kommer att avbryta planen att genomföra den kommande bränsleskatten. Men De Gula Västarnas protest har vuxit och inkluderar mycket mer än en ny skatt.

De protesterandes ilska riktar sig mot den politiska eliten - personifierad av president Emmanuel Macron - som med sin nonchalans och översitteri visar att de fullständigt struntar i den vanliga franska medborgarens liv. Bränsleskatten var det sista halmstrået, de underliggande problemen kvarstår.


Associated Press: - Fransk premiärministern Edouard Philippe kommer att meddela att bränsleavgifterna upphävs, vilket är en stor U-sväng i ett försök att blidka en proteströrelse som har radikaliserats.

Både Le Monde tidningen och France Info radio sade att den planerade höjningen, som har provocerat upplopp, kommer att uppskjutas i flera månader. 
Philippe förväntas också tillkännage andra åtgärder som syftar till att lätta spänningarna, bara tre veckor efter att ha hävdat att regeringen inte skulle ändra kurs utan förbli fast besluten att hjälpa till att avvänja franska konsumenter från förorenande fossila bränslen.

1 Kommentarer:

Thorsten Schütte sa...

Svenska gula västar borde demonstrera mo den idiotiska trafikförsäkringsskatten:
https://www.salaallehanda.com/artikel/insandare/har-blivit-straffskatt-pa-bil

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.