26 december 2018

Nerstängning eller inte, Polisstaten blomstrar


Delar av USAs regeringen har temporärt stängt ner pga. president Trumps begäran att få 5 miljarder dollar till en gränsmur.

Men medan dessa politiska spel dominerar nyhetsrubrikerna - aktiemarknaden gör en djupdykning och mer än 800.000 federala anställda riskerar att tvingas arbeta utan lön - kommer ingenting av denna nerstängning att förändra något av betydelse.

Avstängning eller inte - krigen fortsätter, bombningar fortsätter, censur och förföljelse av alla som kritiserar regeringen kommer att fortsätta, oliktänkande kommer att fortsätta kallas extremister och terrorister. Korruption fortsätter och likaså polisens militarisering. 

Regeringens prioriteringar har lite att göra med att betjäna skattebetalare och massor att göra med att tillskansa sig pengar, makt och kontroll.

Inte ens NORAD (North American Aerospace Defense Command), vars uppgift är att hålla koll på Jultomtens färd runt jorden, kommer att få sina övervakningsinsatser inskränkt det minsta.

Mer här

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.