23 december 2018

Politisk Teater

Chuck Schumer lovar för att fortsätta sin “statliga avstängning” hellre än att finansiera en mur:
     “President Trump, om du vill att regeringen ska arbeta måste du överge muren, enkelt och klart”

Schumer hävdar att democrats är "öppna för att diskutera alla förslag så länge de inte innefattar muren. (“tro det, den som kan”)

Detta är enbart teater. Hugh Hewitt säger att stängningen är Schumers fel:

Ingen tvivlar på hur pressen kommer att vrida och vända på det,  oavsett vem som kontrollerar  Congress,  oavsett om presidenten är en democrat eller republican,  oavsett omständigheterna.  Om den federala regeringen stänger är det Republicans fel.

 Republicans i Washington,  som bryr sig mer om pressen än resten av oss, har lärt sig den lektionen så därför hatar Mitch McConnell idén:

Schumer kan tala för sig själv, men jag tycker inte att en regerings-stängning är ett bra alternativ. Det är min åsikt. Det amerikanska folket gillar inte det. Vi har gått nerför den här vägen förut och jag tror inte att vi kommer att gå den vägen igen. "

Men president Trump säger att avstängningen kan “vara under mycket lång tid". Vid ett tillfälle var han stor i korken och sade att han gärna skulle ta ansvar för avstängning. Nu tweeterar han en något annorlunda melodi:

och så sent som i går kväll att han inte skulle resa till Florida under julen.


De flesta amerikaner är cyniska och trötta på "shutdown" teatern.  De olika utskotten i regeringen fortsätter att fungera och så länge som de drar skatt på våra löner har regeringen inte stängt.

Det är “lustigt” att av alla de problem som delar de två partierna, är det muren som de strider om - 5 miljarder i en budget på 3,4  trillioner!
 Dess betydelse är inte helt, men till stor del symbolisk.  Arbetsgivarnas skyldighet att kontrollera en anställds status och skatte-pengar eller inte till Fristäder, är förmodligen viktigare frågor att ta itu med för att dämpa olaglig invandring. Men Muren har uppenbarligen ett mer konkret värde.

Dems. ser illegala invandrare som oerhört viktiga för partiets överlevnad,  eftersom de väljare som de redan har, föredrar att inte ha många barn.
  Republicans å andra sidan försöker mer eller mindre att hålla fast vid det Amerika som vi vant oss vid.
Det har urartat i ett slagsmål om att antingen bevara Amerika,  eller bevara Democratic Party. 


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.