12 december 2018

Trump sätter Schumer och Pelosi på plats

President Donald Trump bjöd in democratledarna, senator Chuck Schumer och Nancy Pelosi till vad de trodde skulle bli en trivsam presskonferens om statsfinansiering, som de kunde använda sig av för att visa hur storsinta och "bipartisan" de är.  I stället fick de en lektion i hur man gör affärer

Trump öppnade förhandlingarna offentligt medan kamerorna rullade och förklarade att han skulle stänga regeringen för att få finansiering för sin mur.  Schumer och Pelosi verkade överraskade av Trumps tvärsäkerhet. 
Det resulterade i ett käbbel som passade bättre i sandlådan och inte mellan ledare för den "fria världen”. 
Pelosi upprepade att förhandlingarna skulle genomföras privat.

Ett viktigt argument var huruvida House Republicans skulle godkänna en budget för att finansiera muren.  Trump insisterade på att om han ville att The House skulle acceptera ett sådant förslag skulle det gå igenom. Pelosi sa att han inte hade rösterna.

Men Trump menade att han kunde få rösterna i The House men att det var slöseri med tid eftersom finansieringen inte skulle passera Senate, eftersom han inte kunde få tillräckligt stöd från Dems.

Både Pelosi och Schumer sa att stänga regeringen var en dum idé, men Trump sade att han med lätthet skulle ta skulden för att uppnå gränssäkerhet och bygga en mur för att skydda det amerikanska folket.

"Om vi inte får vad vi vill ha, på ett eller annat sätt, om det är genom er eller genom militären, är jag stolt över att stänga regeringen för gränssäkerhet. Eftersom folket i detta land inte vill att droger, brottslingar och människor som har massor av problem kommer in i landet. Jag tar ansvaret för att stänga regeringen, "sa Trump.

När utbytet var över, verkade både Pelosi och Schumer upprörda.4 Kommentarer:

Anonym sa...

Pelosi och Schumer borde arresteras och ställas inför rätta för 'subversion'
för det är det de håller på med...
Mvh Balder

Anonym sa...

Här en annan hemskhet som vi inte visste något om.
https://www.wnd.com/2018/12/ken-starr-strikes-again-with-kavanaugh/
Ken Starr strikes again -- with Kavanaugh

Berit sa...

Detta är vad Anonym ovan syftar på:

Supreme Court vägrade i måndags att överväga begäran från Republican ledda stater om att upphöra att stödja Planned Parenthood med skattemedel.
Planned Parenthood är landets största leverantör av aborter.

Tre av domstolens konservativa - Associate Justices Clarence Thomas, Samuel Alito och Neil Gorsuch ansåg att domstolen skulle ha tagit upp frågan.
Chief Justice John Roberts och New Associate Justice Brett Kavanaugh röstade emot det.

Lurade ännu en gång!

Anonym sa...

"New Associate Justice Brett Kavanaugh"? Det kostar tydligen inget att lura en hel befolkning inklusive landets President. Politikernas "tjänstemän" uppför sig lika över hela klotet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.