17 januari 2019

Alla knep är tillåtna

 Nancy Pelosi skickade ett brev till White House på onsdagen och begärde en senareläggning av det årliga State of the Union-talet till dess att regeringsstoppet upphört.  SOTU är planerat för den 29 denna månad.
Pelosi angav säkerhetsskäl som anledning, trots att hon inte kontaktat vare sig Secret Service eller DHS.
Hon bryr sig inte om säkerhet. Hon försöker stoppa Trumps möjlighet att använda tillfället för att argumentera för Muren.
Kort sagt, det är ett politiskt trick av Speaker Pelosi och Democrats.

 Dan Bongino, fd. agent säger att Pelosi är skyldig Secret Service en ursäkt och att avstängningen inte har något att göra med beredskap.
States of the Union-talet skickas vanligtvis i förväg från presidenten till Congress och presidenten meddelar sin agenda och löften och utgifterna som det innebär. Det sänds på TV och har blivit en show.

Om Pelosi inte gör det möjligt nu är det inte Trumps fel. Om Pelosi inte “öppnar dörrarna”, om hon inte kommer att bjuda in presidenten, kan han skriva talet, skicka det till henne och sedan hålla sitt tal när och var han vill.
Varför inte hyra en stor idrottsarena någonstans ? Kanske här i Atlanta?
Det inbjuder till en utmärkt möjlighet för Trump att strunta i både media och Democrats.


3 Kommentarer:

Argus sa...

Ett bättre förslag är att Senaten, där GOP har majoritet, istället för Representanthuset bjuder in POTUS.

Då står Mrs. Alzheimer där med rumpan bar.

Berit sa...

White House diskuterar om den GOP-kontrollerade Senate kan bjuda in president Trump för att hålla talet.
https://www.msn.com/en-us/news/politics/white-house-officials-mulling-whether-mcconnell-can-invite-trump-for-state-of-the-union-address/ar-BBSmtCn

Anonym sa...

Berit,
jag tror att det skulle vara bra om talet hölls i senaten. Detta skulle i så fall visa att representanthuset blir alltmer irrelevant och någonting som kan kringgås - i alla fall vissa av deras åligganden.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.