31 januari 2019

Amerikanen har det dåligt ställt

Regerings-avstängningen avslöjar mer än vad vi ser vid första anblicken.

Den tillfälliga statliga avstängningen hade inte haft särskilt stor inverkan på amerikansk ekonomi, men den kan ha avslöjat något som är oroväckande vad gäller 80% av amerikanerna.
De kan inte klara sig om ekonomin försämras.

    Varför blir några veckor utan lön en kris för många familjer?
Svar: Nästan 80% av amerikanerna lever från lönecheck till lönecheck. Det är ett problem när man inte har några besparingar.
 Och problemet är skrämmande.  Enligt en nyligen genomförd undersökning av GoBankingRates har endast 21 procent av amerikanerna mer än 10 000 dollar i sparade pengar och nästan 60 procent har mindre än 1 000 dollar i besparingar. Se nedan:

Detta “spel” att leva från vecka till vecka utan något att falla tillbaka på fungerar så länge som folk har en stadig lön och så länge räntorna är låga. Men det är inte säkert att de förblir låga.  Federal Reserve kan vara tålmodiga ett tag till men, men…
Faktum är att kostnaden för att ha en skuld, speciellt vad gäller kreditkort, har ökat och är nu lika hög som den var under 2000.

Hur länge kan familjer klara sig om en eller två inkomstinkomster förlorar sina jobb?
 När nästan 60% av amerikanerna har mindre än $ 1000 i besparingar och de närmaste 15% har mindre än $ 5000, är det inte särskilt länge.
Arbetslösheten är tack och lov låg vilket är de goda nyheterna, så länge det nu varar.


2 Kommentarer:

Argus sa...

En av fyra i Sverige lär inte klara av en oförutsedd utgift på 10 000 kronor.

Anonym sa...

90% av svenskarna förlitar sig på att Löfven klarar detaljen med oförutsedda utgifter. Han Löfven och socialisterna han före OBAMA.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.