09 januari 2019

Brev från Sandor


Till Miriam Lukasiak, läkare i världen

Eftersom jag inte vet om Miriam Lukasiak har ovanstående emailadress så vore jag tacksam om någon i organisationen Läkare i världen kan skicka henne detta mail.

Angående din insändare i sydsvenskan den 9-1-2019 vill jag bemöta på följande sätt.

När jag åker utomlands och vistas i ett annat land så slår jag inte upp ett tält eller bygger kojor på annans mark eller på offentliga platser.
Jag uträttar inte mina behov där heller och lämnar inte platsen så att det ser ut som en veritabel svinstia.
Jag kräver inte heller att kommunen som jag vistas i skall bistå mig med tak över huvudet och inte heller med ekonomisk hjälp i någon form.
Detta bekostar jag med egna medel.
Jag sitter inte heller och tigger utanför affärer eller andra platser eftersom jag har ekonomiska medel med mig så jag kan stå för mina egna kostnader.
Ovanstående är elementära saker för dom flesta som besöker ett annat land och det skall det också vara för dom s k EU - migranterna. Har man inte möjligheter till detta så skall man stanna hemma.

Vid två tillfällen så besökte jag den ockuperade tomten vid Industrigatan här i Malmö och en värre svinstia än denna har jag aldrig upplevt. Hur mänskliga varelser kan bete sig så i ett främmande land är för mig helt obegripligt och med vilken rätt man tar sig dessa friheter att ockupera någon annans mark är lika obegripligt.
Du skriver att tomten fortfarande står tomt. Jaha, och vad är det med det då? Om den så står tom i ytterligare ett antal år så ger det ingen rätt för någon att ockupera denna.

När Malmö kommun till slut rev kojorna på den aktuella tomten så menar du tydligen att kommunen skulle ha någon skyldighet att anvisa någon annan plats eller ett mer värdigare boende.
Varför skulle Malmö kommun ta detta ansvar för andra länders medborgare och det särskilt när man betänker hur man har betett sig?

När dom här s k EU - migranterna reser till andra länder och beter sig som man skall och inte ligger det landets medborgare till last på något sätt så är dom välkomna. Annars så skall dom stanna hemma och inte belasta andra länder med sin livsstil.

F ö så behöver jag väl knappast skriva att jag aldrig har gett något bidrag till någon av dessa och att inte göra det är det bästa sättet att få stopp på deras tiggande.
Deras eventuella problem skall lösas i deras hemländer och inte här eller i något annat land. Den situation som dom befinner sig i är något som dom själva är skuld till och ingen annan än dom själva skall skuldbeläggas för detta. Det finns en anledning till varför denna folkgrupp bemöts med skepsis och misstänksamhet var dom än dyker upp.

M V H

Sandor Herold, Malmö  

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.