21 januari 2019

Den verkliga minimilönen


Democrats hävdar att de vill fördubbla den federala minimilönen.
"En federal minimilön på 15 dollar bekräftar grunden om rättvisa i vårt land: det hårda arbetet förtjänar en anständig lön", säger Speaker Pelosi.
Men som Milton Friedman påpekade, "Den sanna minimilönen är noll, det belopp som en arbetslös person erhåller från sin obefintliga arbetsgivare."

Endast 2,9% av de amerikanska arbetarna har minimilön och de flesta av dem bor i hushåll som befinner sig långt över fattigdoms-nivån, eftersom de inte är den primära inkomst-tagaren.
Så det hela är inget annat än prat för att framstå som snälla och omtänksamma. 
De flesta låginkomstfamiljer skulle välja att jobba färre antal timmar istället för att förlora bidrag som SNAP (matkuponger), Section 8, (bostadsbidrag) Medicaid (fri sjukvård)

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Den så kallade minimilönen fyller två politiska syften. Att ödelägga/urholka köpkraften på Dollarn och att skattutplundringen kan öka. En bieffekt är att göra så kallade låglönejobben mycket mer svåråtkomliga för dem som verkligen behöver dem, inte nyutexaminerade doktorer, ingenjörer eller professorer!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.