18 januari 2019

Duktig på andras bekostnad


Det är lätt att framstå som “präktig” och omtänksam när andra betalar.  Vanligtvis betalar vi med vår frihet och ofta kostar det också pengar,  som tex.föreslagna kolskatter.
     Ibland betalar vi med vår hälsa, som när makthavarna förbjuder solskyddsmedel för att “rädda” de heliga korallreven:
De styrande i Key West har tagit de första stegen mot att förbjuda försäljning av solskyddsmedel som innehåller två ingredienser som kan vara skadliga för korallrev.
De politiskt felaktiga ämnena är oxybenzon och oktinoxat.
  Vissa studier har visat att kemikalierna orsakar att koraller tappar färgen.
Försök att föreställa er hur mycket solskyddsmedel vi skulle behöva använda för att ett korallrev skulle notera det,  eller hur många tusen liter sololja vi skulle behöva hälla direkt i havet.

 Man säger dock att folk får använda solkräm om de har recept från läkare.
Hur många kommer att besvära sig med det och hur ska det kontrolleras på badstranden?
Sol-och strandpolis???

Detta nonsens hörs också från den soliga men tyvärr socialistiska staten Hawaii som planerar att förbjuda solskyddsmedel 2021.

Squamous cell carcinoma,  Skivepitelcancer, är den näst vanligaste hudcancern och enbart i USA dör 15 000 per år. Användning av tillräckligt kraftfulla solskyddsmedel minskar risken för SCC med 40%.

Autoritära “Bror Duktig” kommer att döda många fler. 6 Kommentarer:

Berit sa...

Jag är inte säker på att det heter Skivepitelcancer på svenska så var snäll och rätta mig om jag har fel.

elina sa...

Det heter så.

Anonym sa...

Berit,
solskyddsmedel är ingenting att försvara. Vi förlorar ingenting på att förbjuda det. Man påstår att man med hjälp av solskyddsmedel förhindrar den ultravioletta strålningen att skapa hudcancer, maligna melanom.

Det vetenskapliga läget är detta: Det finns tre typer av ultraviolett ljus, A, B, C.
Typ C tränger sällan genom atmosfären utan filtreras.
Men UV-A är den farligaste, orsakar de flesta cancers.
UV-B omvandlar till Vitamin D som är väldigt viktigt för en mängd funktioner i kroppen, bl. a. bentäthet. Solskydd filtrerar bort UV-B så man får inget Vitamin D. UV-A går dock rakt igenom solskyddsoljan. Solskyddsolja ökar därför hudcancer - det visar studierna. Man blir därför lurad av reklamen att man skulle undvika hudcancer genom solskyddsolja - det är tvärtom.

Sedan kan man diskutera Vitamin D, rent allmänt:
Vitamin D är ett mirakel, vi mår bra av solen, dermatologerna varnar dock. En mycket liten andel dör av hudcancer. Dessa utgör kanske 1 % av de som dör av för lite sol, som lung- prostata- bröstcancer. I slutet av 1990-talet kunde kommersiella laboratorier mäta halten Vitamin D i kroppen. 90-95 % ansågs då hade för låga värden.
Vitamin D är inte bara bra för benskörhet, utan också bra för cancer och hjärtsjukdom rent allmänt. Man reducerar 50% av cancern med adekvata D-vitamin nivåer. Så även om motiveringen för förbudet är felaktig, så förlorar vi ingenting på att få bort "solskyddsmedlen". Tvärtom.
/Sb

Berit sa...

Tack SB, uppskattar denna förklaring. En fördel med skyddsoljan är dock att man inte blir solbränd så snabbt

Anonym sa...

Berit,
det är sant - dvs. man har inte producerat så mycket av det viktiga Vitamin D som man tror. Däremot har man man fått i sig mycket mera av den skadliga strålningen än man tror.
Så står frågan när det gäller Vitamin D vs. malignt melanom.
Sedan kan jag också opponera mig mot för mycket solbränna - huden blir enormt "gammal" fort - skrynklig och uttorkad. Det har man ju sett på våra badplatser där vissa människor solbadar nästan varje dag.

För övrigt existerar det redan idag ett nästan 100%-igt botemedel mot malignt melanom - RIGVIR.
Det är ett virus som framskapats i Riga och som inte kan mutera. Dit vallfärdar idag patienter från 40 länder för att få behandling. Viruset verkar på 2 sätt: 1. går in bara i cancercellerna eftersom dessa har en speciell receptor (C55) som det känner igen, förökar sig i cancercellen och spränger denna, går sedan vidare till andra cancerceller med samma resultat. 2. Sätter en markör på cancercellens cellmembran som gör att denna blir upptäckt av det egna immunförsvaret och angripen och dödad av immunförsvarets egna mördarceller. Problemet med cancerceller är ju att de lurat det egna immunförsvaret att tro att de är kroppsegna, normala celler som inte skall angripas av immunförsvaret. Med Rigvir blir det altså slut med detta "bedrägeri".
/SB

Berit sa...

Helt Fantastiskt!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.