09 januari 2019

En “barriär”är nödvändig

I går kväll höll Trump ett 9-minuter långt tal till nationen där han lade fram en resonabel förklaring till behovet av att finansiera gränssäkerheten och bygga mer mur (eller vad man föredrar att kalla det).
Jag är ganska säker på att de flesta amerikaner är överens med Trump om kontentan i vad han sade.  De kanske inte anser att muren är lika viktig som Trump säger, men att de anser det rimligt att Democrats godkänner Trumps begäran om finansiering som en del av en kompromiss som avslutar den tillfälliga avstängningen.

Vissa människor som normalt skulle hålla med om innehållet i Trumps tal, eller åtminstone tycka att det är någorlunda OK,  avvisar det därför att det är Trump som säger det.  Det finns inget Trump kan göra åt det fenomenet nu.

Men Trumps presentation var lugn och motiverad. Det fanns inga oförskämdheter eller utpekanden  - inget av de saker som många tycker är avskräckande. Talet var helt enkelt fakta och sunt förnuft, utan några attacker mot Dems. .

Jag är säker på att fakta-granskarna undersöker alla siffror som Trump citerade. De kan nog hitta,  eller åtminstone hävda, att något kanske inte riktigt stämmer, men jag tycker att hans tal var fritt från överdrifter. Om han sade något som var fel var det trivialt.

Trump avstod från att deklarera “undantagstillstånd “ och antydde att muren kan komma att byggas utan Congress-finansiering. Det var ett bra tal och Trump skötte det bra och han kan vinna den juridiska striden om detta.

House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif och Senatens Minority Leader Chuck Schumer, D-N.Y. har förlöjligats på  sociala media för deras “motbevis-tal” och de liknas vid arga tonårsföräldrar.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Trump har nu lagt upp 'bollen på straffpunkten'... Om inte dems tar sitt förnuft till fånga kommer han utan tvivel declarera 'national security' och få muren i alla fall utan att ge dems något alls utom skammen...

Trump borde mer eller mindre tvinga med Pinochio och Scrumer på ett studiebesök till gränsen och se hur det ser ut i verkligheten...
Mvh KurtanBerit sa...

Under sin tid i Senaten ville både Hillary Clinton och Obama ha en mur eller ett högt staket vid gränsen. För bara 5 år sedan röstade alla senaten-demokrater inklusive Chuck Schumer och Dianne Feinstein för ett 700 miles långt stängsel.(Reuter)

Anonym sa...

Har strövat igenom SvD´s nät titlar. Inte någon som ger en hint om President Trumps tal till Nationen om gränsbevakningen.
Sådan är den svenska socialismen, falsk och genomrutten.

Anonym sa...

Berit,
Trump kommer att genomföra ett bygge av denna "mur", vilket innebär att heroin- och fentanylförsäljningen kraftigt går ner i städerna, den illegala vapenhandeln går minskar, gängen kommer att kunna kontrolleras på ett bättre sätt, vilket innebär att det totala våldet minskar kraftigt.
Samtidigt går ekonomin allt bättre. Trump kommer att gå till historien som en av USAs allra bästa presidenter - och Demokraterna får stå där vid vägkanten och titta på: "Det är surt sa räven om rönnbären".
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.