10 januari 2019

Ingen Kompromiss

Trump:
“Den federala regeringen förblir stängd därför att Democrats inte vill finansiera gränssäkerhet. 
Min administration gör allt den kan för att hjälpa dem som påverkas av situationen. Men den enda lösningen för att aktiva regeringen igen är att dems.  godkänner en finansiering av en mur.”
Pelosi:
 "Ingen kompromiss. Att hålla hela den federala regeringen finansierad är en moralisk fråga."
Schumer:
“Det finns en uppenbar lösning: separera avstängningen från argumenten om gränssäkerhet. Det finns en plan - som stöds av democrats och republicans - att återuppta regeringsverksamheten samtidigt som debatten om gränssäkerheten kan fortsätta.”

Här har vi två rivaliserande politiska positioner. Båda sidor åberopar moral. Moralen är  hur man ska spendera pengar som den federala regeringen har tagit från medborgarna eller som lånats på annat håll, och som förhoppningsvis ska betalas av framtida skattebetalare (vilket knappas är troligt)

Trump befäster sin bas och Pelosi och Schumer befäster sin.
Problemet här är symbolisk: en utbetalning på 5,7 miljarder dollar för ett projekt där man inte vet hur mycket det kommer att kosta. Muren kan inte byggas före januari 2021. Det är när nästa Congress kommer till makten.
Republicans finansierade inte muren när de kunde ha gjort det och nu låter de Trump dra hela lasset.
Båda sidor har dragit en linje i den politiska sanden.
Trump säger att han inte kommer att ge vika och då kommer inte IRS att betala ut skatteåterbäringen och Trump kommer inte att bli omvald.

Hans enda möjliga politiska strategi är att ge militären uppgift att bygga muren som en del av det nationella försvaret.
Om Army Corps of Engineers gör jobbet kan han öppna IRS och nationalparkerna.
Under tiden…0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.