16 januari 2019

Inte alla gillar henne


Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (D., N.Y.), som avlade eden för första gången för mindre än två veckor sedan, kritiseras redan av några Dem.senatorer, som säger att hennes åsikter inte representerar deras väljare.

Under de senaste två veckorna har Ocasio-Cortez anklagat Immigration and Customs Enforcement, eller ICE, för att de “dödar” människor,  kritiserat media och fakta-kontrollanter för deras rapportering av henne och föreslagit en skatt på 70 procent för “de rika”. 
De mer moderata Dems. är oroliga över att partiet antar dessa och andra kontroversiella positioner som sitt partiprogram och säger att det kommer att skada deras chanser för omval nästa gång.

Demokrater måste vinna minst tre platser år 2020 för att få kontroll över Senaten, så de kommer att försöka vinna i mitten-politiska stater som Alabama, Colorado, New Hampshire, Iowa och North Carolina.

Några av “mitten- frågorna” som  Dems. föredrar att fokusera på i de staterna är att hjälpa veteraner, sänka kostnaderna för hälso- och sjukvården samt göra nagot åt det federala underskottet, men Ocasio-Cortez inriktar sig på andra frågor, enligt vissa lagstiftare.


4 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
problemet med Ocasio-Cortez är att hon är så smart. Tänk nu om folk tar hennes budskap på allvar och väljer socialism. Under kapitalismen råder att "människan förtrycker människan" men under socialismen det omvända, dvs. att "människan förtrycker människan". Det skulle bli väldigt farligt om folk verkligen fick denna skillnad klar för sig. Vi får hoppas att hon inte når ut med sitt budskap.
/SB

Berit sa...

I en intervju med Business Insider uttalar Ocasio sitt stöd för Modern Monetary Theory (MMT), en ekonomisk teori om att underskott spelar ingen roll eftersom sedlar också kan tryckas för att betala skulden.

Anonym sa...

Berit,
ja, det är ju precis det jag säger - hon är jättesmart och förstår alla samband in i minsta detalj.
/SB

Berit sa...

Och tänk så smarta de är, de som röstade på henne

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.