07 januari 2019

“Jag valdes för att skydda landet”


President Trump sade att han finner inget nöje i att stänga regeringen, men känner sig skyldig att göra det för att skydda landet.

"Jag tycker inte om att göra detta. Det roar mig inte. Jag valdes för att skydda vårt land. Det är vad jag gör," säger han.

Den partiella avstängningen av regeringen fortsatte för den 16: e dagen, då presidenten och Capitol Hill-democrats fortsatte sin kamp om  5,6 miljarder dollar för gränssäkerhet, inklusive en barriär eller en mur vid den södra gränsen.

"Denna avstängning kan sluta imorgon. Det står och faller med Democrats, "sade Trump.

House Speaker Nancy Pelosi har sagt att en gränsmur är "omoralisk".  F.D. minoritetsledare Charles E. Schumer säger att Mr Trump stängde regeringen i ett “temperamentsutbrott” över att inte få sin vilja fram.

Trump sade också att han förväntade sig "väldigt seriösa" samtal den här veckan som kan bryta stilleståndet:
"Schumer och Nancy Pelosi och jag skulle kunna lösa detta på 20 minuter om de verkligen vill.

Från Fox News:
President Trump är långt ifrån ensam i sin beslutsamhet att säkra våra gränser - enligt en ny Gallup-undersökning ser amerikanerna invandring som det näst största problemet som landet står inför idag.

Det är dåliga nyheter för Democrats, som har gett sig den på att hindra presidentens ansträngningar för att fixa vårt icke-fungerande invandringssystem, speciellt den mur som han behöver för att få olaglig invandring under kontroll.

Demokraterna har en mycket enkel strategi vad gäller invandring: För det första vill de hindra president Trump från att uppfylla sina löften till det amerikanska folket. För det andra vill de göra det ännu enklare för utlänningar att illegalt ta sig in i landet.

Med Dems.  i kontroll av representanthuset är det ingen överraskning att amerikanerna är djupt oroliga över  invandringskrisen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.