31 januari 2019

Klimatförändringarna slutar vid den kanadensiska gränsen ….

….tack vare Trudeaus kolskatt.


Bill Nye , TV-underhållaren som man kallar ”Science Guy" kommer med en ny global uppvärmningsprognos - Amerikanerna kommer att tvingas odla sin mat i Kanada om ingenting görs för att begränsa temperaturhöjningen.

"Jordbruket i Nordamerika kommer att behöva flytta norrut till vad som skulle nominellt var Kanada och vi har inte infrastrukturen", sa Nye till MSNBC-värd Chris Matthews på tisdagskvällen.
"Vi har inte järnvägar och vägar för att transportera mat från det området till dit vi behöver det runt om i världen”.

Nye sade också att amerikaner på landsbygden har blivit lurade att tro att det skulle skada ekonomin om man avskaffar fossila bränslen.

"Jag hävdar att människorna i landsbygdsområden påverkas kanske ännu mer än människor i stadsområden, och de har blivit duperade",  sade Nye. "De har blivit lurade av den här gruppen av likasinnade människor som påstår att de ekonomiska effekterna av att avskaffa fossila bränslen kommer att bli katastrofala, men det är helt enkelt inte sant."

Men kol och naturgas ger ungefär 80 procent av den el som behövs för att hålla strömmen och värmen i gång i Midwest, enligt Midcontinent Independent System Operator som hanterar nätet.
Alla 50 staterna har dessutom satt nya köldrekord under de senaste dagarn.

2 Kommentarer:

elina sa...

Det är köldrekord även i Sverige.

Argus sa...

-52,6° i Vuoggatjålme 2 februari 1966: "En sammanvägning av hela observationsmaterialet pekar på att inledningen av februari 1966 är den kallaste vädersituation vi känner till i Sverige." (SMHI)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.